KVO pluimt Kanaries met eenvoudige 3-1

©Kurt Desplenter Belga
©Kurt Desplenter Belga
Redactie KW

De makkelijkste overwinning van het seizoen? KV Oostende had weinig moeite met de ‘Kanaries’ van Sint-Truiden en won poepsimpel met 3-1. STVV, nochtans bezig aan een goeie reeks, hielp de Kustboys –letterlijk- een handje met twee strafschoppen, maar KVO versmachtte de Limburgers bij wijlen met ferme pressing. Net als in de beker eerder deze week scoorde Makthar Gueye twee van de drie goals.

Coach Alexander Blessin zag Ari Skulason positief testen op corona en ook Jack Hendry zit nog in quarantaine. Freddie Jäkel haakte geblesseerd af. Daardoor stond Brecht Capon in de centrale defensie, Robbie D’Haese stond op links. Zo stond een volledig Belgische defensie in de Oostendse defensie. Kevin Vandendriessche keerde terug uit corona en startte op de bank. Bij Sint-Truiden opteerde trainer Peter Maes opnieuw voor Christian Brüls en Ilombe Mboyo.

Na een trage studiefase kwam er pas na tien minuten wat vaart in de partij. Een paar leuke combo’s en balveroveringen aan Oostendse zijde leverden wat geharrewar voor doel op. Het eerste echte gevaar kwam er op het kwartier. Makhtar Gueye kopt de bal door naar Sakala, die keeper Schmidt omzeilt, maar de hoek werd té scherp om behoorlijk af te werken. Niet veel later: perfecte voorzet van Andrew Hjulsager, Theate kon helemaal vrij koppen aan de tweede paal, maar mikte te veel naar de grond en de bal botste over. KVO had veldoverwicht en wist dat in de slotfase te verzilveren. Tanghe trapte een afvallende bal terug in het pak, de kleine Bätzner kopte listig door naar Gueye, die randje buitenspel binnenwerkte. Afgelopen woensdag al scoorde hij ook twee keer in de bekermatch tegen Waasland-Beveren (2-3 winst).

Zeven competitietreffers

STVV kwam met aanvallende intenties uit de kleedkamer. Een omhaal van Mboyo werd een gevaarlijke voorzet, Suzuki kon net niet bij de bal. Maar Oostende smoorde het momentje van de Limburgers meteen in de kiem. Gueye ging bewust niet in kopbalduel, Sakala brak door, maar knalde loeihard in de buik van keeper Schmidt. Aanhoudende druk leverde KVO een strafschop op na hands. Net als tegen AA Gent in december gingen Gueye en Sakala in de clinch om uit te maken wie de penalty moest nemen. Een briesende Blessin wees uiteindelijk Gueye aan: hij liet zich niet van de wijs brengen en knalde droog zijn tweede van de middag binnen en zit nu aan zeven competitietreffers. Halverwege scoorde Sakala toch bijna, maar een mooie krulbal ging net naast.

Sint-Truiden kwam er absoluut niet aan te pas. “Als het voetballend niet lukt, moeten we misschien volleybal proberen”, moeten de Kanaries gedacht hebben. Want jawel, wéér begingen ze hands in de zestien, wéér kreeg KVO een penalty. Geen discussie deze keer: Sakala mocht trappen én scoren.

KVO hield eenvoudig stand –Nazon schoot nog eens op Hubert – Tanghe, Capon en Theate speelden secuur en hielden de boel goed dicht. Of toch bijna: Suzuki lukte vlak voor affluiten de eerredder. En over Arthur Theate gesproken: is bondscoach Roberto Martinez niet op zoek naar een jonge linksvoetige verdediger? Misschien moet Martinez eens een dagtripje naar de kust plannen. Hoe dan ook, KVO gaat op haar positieve elan door en trekt dinsdag naar Cercle Brugge voor de beker van België.

(TVA)

Goals: 38’ Gueye (1-0), 60’ Gueye (2-0, pen.), 74’ Sakala (3-0, pen.), 90’ Suzuki (3-1)

Geel: Lavalee

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Capon, Theate , D’Haese (89’ Boonen), Bataille, D’Arpino, Bätzner (84’ Marquet), Hjulsager (84’ Vandendriessche), Gueye (78’ Kvasina), Sakala (78’ Thiam) (bank: Castro, Marquet, Boonen, Thiam, Ndicka, Kvasina, Vandendriessche)

Sint-Truiden: Schmidt, Caufriez (46’ Steuckers), Mboyo, Suzuki, De Ridder (78’ Konate), Teixeira, Lavalee (75’ Matsubara), Durkin, Buatu, Pius, Brüls (78’ Nazon) (bank: Steppe, Matsubara, Filippov, Janssens, Konate, Steuckers, Nazon)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.