https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVO niet op de afspraak op openingsspeeldag: 0-3 verlies tegen Charleroi

KV Oostende ging in eigen huis met zware cijfers onderuit tegen Charleroi. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende is slecht uit de startblokken geschoten van het nieuwe voetbalseizoen. In de eigen Diaz Arena gingen trainer Blessin en co met zware 0-3 onderuit tegen de Carolo’s uit Henegouwen. Tijd om te treuren is er niet, volgende week gaat KVO op bezoek naar vicekampioen en bekerwinnaar Racing Genk.

Nog voor aanvang van de match stelde KVO een nieuwe spits voor: Fransman Thierry Ambrose (24). Hij komt over van het Franse Metz en tekende een contract tot en met 2023. Ambrose speelde voorheen ook bij NAC Breda in Nederland en de Engelse topclub Manchester City.

Theate op de bank

Coach Alexander Blessin zette voor de openingsspeeldag Arthur Theate op de bank – allicht is zijn transfer naar het buitenland nakende – waardoor nieuwkomer Zech Medley meteen mocht starten. Ook Kenny Rocha Santos, die de vervanger moet worden van Andrew Hjulsager, stond in de basis. Bij Charleroi eveneens enkele nieuwe gezichten, zoals coach Edward Still.

KVO begon het best aan de partij met meteen drang naar voren. Net daarom zorgde de openingsgoal van Chris Bedia na amper zeven minuten voor een koude douche – een prima schot in de verste hoek. Het was toen de eerste keer dat de Henegouwers over de middenlijn kwamen. Meteen erna: goeie voorzet D’Haese, Gueye tikt op de deklat.

Daarna viel de partij een beetje stil. Charleroi kreeg via de vrijstaande Van Cleemput nog een goeie mogelijkheid om de score uit te diepen. De bal ging bij de Carolo’s veel beter rond. Tot op het half uur, Jack Hendry in de rebound een gemaakt doelpunt door keeper Koffie gekeerd zag. Een bijzonder knappe reflex van de Burkinees. Maar algemeen: Oostende miste scherpte en diepte om het Charleroi moeilijk te maken.

Nieuwe krachten

De tweede helft leek prima te beginnen voor de Kustboys: Hendry kopte een hoekschop van D’Arpino in doel. Maar de grensrechter gaf aan dat de bal over de achterlijn was geweest en het doelpunt werd afgekeurd. De fase moest het begin inluiden van een Oostends offensief.

Die hoop werd echter direct de kop ingedrukt. De jonge Anass Zaroury, die momenten ervoor een afstandsschot naast zag zoeven, werd simpel alleen voor Hubert gezet en schoof de bal netjes in doel. Koude douche nummer twee voor KVO.

De kustploeg speelde nadien amper nog een kans bij elkaar. Coach Blessin moést ingrijpen en dropte Duitsers Alfons Amade en Nick Bätzner in de ploeg, samen met clubboegbeeld Brecht Capon. De nieuwe krachten brachten wat extra pit in de ploeg met een paar halve kansjes als gevolg, zoals een schot van Boonen.

Kuiten insmeren

Tegelijk waren ze bij Charleroi niet vies van hier en daar wat secondjes te rapen – het zorgde voor veel frustratie bij alles die rood, geel en groen is. Het was zowaar Gueye die geel kreeg toen hij hierover – weliswaar nogal ostentatief – verhaal ging halen bij de ref.

In het slot deed Kayembe er nog een schepje bovenop door een overdreven 0-3 op het bord te schieten – Hubert gepakt in z’n korte hoek. Boeken toe en KVO verliest zo net als vorig jaar op de openingsspeeldag in eigen huis. Met partijen tegen Genk, Gent, Seraing en Standard mag KV Oostende meteen de kuiten insmeren.

(TVA)

Goals: 7’ Bedia (0-1), 50’ Zaroury (0-2), 85’ Kayembe (0-3)

Geel: Van Cleemput, Dhaese, Gueye, Kvasina

KV Oostende: Hubert, Jäkel, Hendry, Medley (70’ Bätzner), D’Haese (75’ Capon), Ndicka, D’Arpino (70’ Amade), Boonen, Rocha, Gueye, Kvasina (bank: Schelfhout, Tanghe, Capon, Osifo, Theate, Amade, Bätzner)

Charleroi: Koffi, Dessoleil, Kayembe, Knezevic, Andreou, Van Cleemput (87’ Tchatchoua), Gillet (87’ Hendrickx), Ilaimaharitra, Morioka, Zaroury (73’ Gholizadeh), Bedia (63’ Fall) (bank: Chiacig, Gholizadeh, Keita, Hendrickx, Fall, Wasinski, Tchatchoua)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten