KVO klopt Standard met overduidelijke tennisscore

Fashion Junior Sakala, Andrew Hjulsager en Nick Batzner vieren een doelpunt.© BELGA
Fashion Junior Sakala, Andrew Hjulsager en Nick Batzner vieren een doelpunt.© BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft op overtuigende wijze Standard weggezet in de eigen Diaz Arena: 6-2. De Kustboys liepen 3-0 uit, maar leken zichzelf dan zowaar in de problemen te brengen toen de Rouches binnen de twee minuten tot 3-2 konden milderen. Hoe dan ook: missie geslaagd, KVO zet met deze overwinning meteen druk op de concurrentie.

Coach Alexander Blessin deed geen beroep op Makhtar Gueye: niet fris, niet fit. Marko Kvasina stond naast Fashion Sakala in de aanval. Na de verloren bekerfinale was Play-off 2 de enige kans op Europees voetbal voor Standard. Trainer Mbaye Leye dropte Mehdi Carcela meteen in de basis.

Evenwichtige openingsfase. Enerzijds zorgden Carcela en Amallah samen voor een eerste prikje voor het doel van Hubert, aan de overzijde bleef een corner van KVO lang voor de neus van Bodart hangen. Oostende kwam echter met de schrik vrij toen Muleka alleen op doel afstormde na een doorgeschoten lange bal. De Congolese spits scoorde, maar vertrok nipt vanuit buitenspel. Vrijwel meteen aan de overzijde: een harde krul van Hjulsager vloog niet zo ver naast de kruising.

KVO nam de bovenhand. D’Haese zette een paar keer een tegenprik op, het driehoekje Bataille-D’Arpino-Bätzner vond mekaar makkelijk. Bijna was het Max D’Arpino die kon scoren met een lage schuiver, maar Arnaud Bodart ging goed plat.

Dol momentje

Op het half uur een dol momentje. Op een gevaarlijke tegenprik kon Amallah helemaal alleen aanleggen, maar Hubert stond pal. Nog geen dertig seconden later drijft D’Haese de bal op en knijpt naar binnen om de bal naar Kvasina door de steken. De Oostenrijker werkte met een gelukje af, met z’n enkelknoezel schoof hij de bal naast Bodart in doel. Een niet onverdiende voorsprong voor de Kustboys.

En nog geen tien minuten later werd de score al verdubbeld: uitstekende dieptepass van Hjulsager voor Bätzner, de Duitser verschalkte Bodart met een gekruist schot. Lekkere goal. ’t Was nog niet welletjes voor de pauze: Theate knikte nog voor de rust een vrije trap van D’Arpino binnen. Een enorme ontlading volgde op de Oostendse bank en bij de verdediger.

Het leek een makkelijke avond te gaan worden voor KVO. Maar in de blessuretijd slikten ze niet één, maar twee vermijdbare goals: eerste kopte Muleka alleen een corner binnen, daarna legde Carcela een voorzet van Gavory in de verste hoek. Standard in amper twee minuten helemaal terug in de match.

Tweede geel voor Carcela

De Luikenaars begonnen de tweede helft met goeie moed, maar na nauwelijks enkele minuten ging Carcela met de studs keihard door op Hendry: tweede geel voor de Standard-speler – direct rood had gemoeten –, een hinkende Hendry moest vrijwel meteen erna worden gewisseld. De voorbode voor een veeleer bitsige tweede helft, waarin schotjes van D’Arpino en Sakala voor een heel klein beetje opwinding zorgden.

Dan ontbond Hjulsager zijn duivels. Van halverwege de eigen helft rukte de Deen op, om vervolgens Bodart te pakken in z’n korte hoek met een keurige plaatsbal. Prinsheerlijke goal, die KVO bevrijdde. De ploeg bleef veel volk naar voren zetten en dwong nog enkele kansen af, zoals een schot van Bataille.

Ndicka pikt doelpunt mee

Aan de overzijde moest Hubert zich nog eens strekken op kopballen van Muleka en Laifis, maar veel stelde dat niet voor. De 5-2 van Sakala werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar in blessuretijd wist Ndicka toch nog te scoren met een prima schot – een deugddoende goal voor de linksback na een moeilijk seizoen. En ook Boonen wist nog een goal te prikken: 6-2, alstublief.

Zo begint KVO prima aan de ‘Europe Play-offs’. Al zal er, Blessin kennende, toch nog een hartig woordje worden gepraat over die twee veel te snelle en te makkelijke tegengoals.

(TVA)

Doelpunten : 30’ Kvasina (1-0), 39’ Bätzner (2-0) 44’ Theate (3-0), 45’ Muleka (3-1), 45+2 Carcela (3-2), 65’ Hjulsager (4-2), 90+4 Ndicka (5-2), 90+6’ Boonen (6-2)

Geel : Carcela, Capon, Theate, M.A. Balikwisha

Rood : Carcela (2x geel)

KV Oostende: Hubert, Hendry (54’ Capon), Theate, Tanghe, Bataille, D’Haese (90’ Ndicka), D’Arpino, Bätzner (73’ Vandendriessche), Hjulsager (90’ Boonen), Kvasina, Sakala (90’ Thiam) (bank: Castro, Boonen, Jäkel, Ndicka, Thiam, Vandendriessche, Capon)

Standard: Bodart, Dusenne (81’ Lestienne), Laifis, Gavory, Fai (68’ Delferriere), Carcela, Bastien (60’ Pavlovic), Amallah (60’ M.A. Balikwisha), Raskin, Muleka, Klauss (Gillet, William Balikwisha, Lestienne, Michel Angel Balikwisha, Pavlovic, Delferriere, Ngoy)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.