KVO: invallers maken het verschil tegen Cercle

Thierry Ambrose was uiteraard blij met zijn twee treffers. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende graaide in extremis alsnog een punt tegen Cercle Brugge. Na een zwakke eerste helft – waarbij verschillende spelers door het ijs zakten – volgde een veel betere tweede bedrijf. De invallers maakten het verschil en zullen het trainer Yves Vanderhaeghe moeilijk maken in zijn keuzes naar de ideale basiself.

Hubert 6

Pakte uit met een prima penaltyredding. Maar op de daaropvolgende corner een eerder zwakke tussenkomst op een zachte kopbal, die vervolgens in de rebound in doel belandde. Hield Cercle wel van meer goals. Een ruime 6 dus.

Medley 5

Zowel positioneel als fysiek ondermaats. Grote jongen, die ondanks z’n fysieke verschijning veel duels verloor.

Tanghe 6

Trok z’n streng en was de beste van drie centrale verdedigers.

Urhoghide 5

Slechtste partij sinds z’n terugkeer naar KVO deze zomer. Pakte al snel geel en speelde met de handrem op. Logische wissel bij de rust.

Sakamoto 6

Toonbeeld van niet aflatende inzet. Z’n drive leidde tot een goeie opvolging op de gemiste penalty van Ambrose en alsnog de aansluitingstreffer.

Rocha 5

Maakt veel dezelfde fouten die (bijna) altijd tot een gele kaart leiden. Onzuiver in de passing.

Dewaele 5

Erg matige wedstrijd, verloor heel wat duels op het middenveld en leek bij momenten niet gefocust.

D’Haese 6

Een véél betere tweede helft, na een onzekere eerste bedrijf. Veel Brugs gevaar kwam toen langs zijn flank opzetten.

Bätzner 5

Kon op geen enkel moment z’n stempel drukken, ondanks z’n goeie vorm. Liep verloren tussen de linies en verloor veel duels. Werd vervangen bij de rust.

Ambrose 6

Deed z’n stinkende best, maar scoorde nu eindelijk z’n eerste competitiegoals. Lokte ook slim een penalty uit. Miste een eerste strafschop, maar dat hij daarna ook een tweede elfmeter nam, getuigt van een zeker vertrouwen.

Hornby 5

Na de goeie prestatie op Leuven leek de Schotse spits vertrokken, maar tegen Cercle ging hij te pas en te onpas tegen de grond.

Katelaris 6

Viel bij de rust in voor Urhoghide. Bracht een pak meer duelkracht en stond dan ook stevig op z’n benen. Correcte invalbeurt.

McGeehan 6

Verving bij de pauze een bleke Rocha. Zorgde voor body en presence op het middenveld. Beukte en zwoegde, was na alle blessureleed duidelijk gebrand op een goeie prestatie. Ontgoochelde niet en had zelfs nog een kans(je) op de 2-3.

Berte 6

Ingevallen bij de rust. Amper 20 jaar en 1,75 meter, maar was niet van de sokken te blazen – fysiek noch mentaal. Zorgde voor extra diepgang. Puike invalbeurt, opnieuw.

Atanga 6

Bracht snelheid en eveneens diepgang. Kende een dipje, maar lijkt nu toch weer aanspraak te mogen maken op meer minuten.

Capon 6

Je weet wat je aan hebt. Verving een weifelende Medley na ruim een uur. En het was nodig. Eens fit kan hij gerust mee met jongere spelers, brengt bovendien de nodige ervaring en inzichten mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.