KVO geeft zege weg én daarmee ook Europese droom

Redactie KW

KV Oostende is er niet in geslaagd om de laatste strohalm te grijpen voor Europees voetbal. Na een uitstekende eerste helft leidden de Kustboys nog met 2-0, maar KV Mechelen kwam in de tweede helft snel langszij. Eindstand: 2-2. Daarmee is er een onoverbrugbare kloof met de eerste plaats en zit het seizoen erop, één speeldag voor het einde.

Laatste thuismatch van het seizoen, laatste kans voor KV Oostende om de kansen op Europees voetbal gaaf te houden. KVO moest winnen van een sterk acterend KV Mechelen en tegelijk hopen dat AA Gent punten liet liggen tegen Standard. Coach Alexander Blessin rekende alvast niet op Makhtar Gueye, de spits werd na een slaande ruzie met hulpcoach Markus Pflanz uit de selectie geweerd. Jack Hendry, die met Schotland naar het EK mag, bleef geblesseerd aan de kant. Bij KV Mechelen koos Wouter Vrancken voor de intussen bekende namen, aanvaller Ferdi Druijf is één van de smaakmakers van de afgelopen weken.

De heenmatch in Mechelen (5-3) leverde vuurwerk op, en dat was nu niet anders. Na goed stoorwerk in de zestien van Mechelen komt de bal tot bij Sakala, die vanuit een scherpe hoek via binnenkant paal het net vindt: 1-0. Met Ndicka en Boonen mee voorin, koos Blessin overigens – net als tegen Gent – voor veel beweging voorin. Oostende speelde vrank en vrij, en zette KVM bij momenten serieus onder druk met veel balrecuperatie als gevolg.

Een tweede goal kon niet uitblijven: Theo Ndicka – prima bezig – zet zich goed door op links, pakt uit met een strakke voorzet en bedient zo Sakala voor z’n tweede van de avond. Sakala had zelf ook een assist achter z’n naam kunnen zetten doe hij Hjulsager bediende, maar de poging van de Deen werd door een ultieme tackle en redding gekeerd. Zelfs een hattrick had gekund, maar Sakala toonde nog maar eens dat hij geen kopbalspecialist is door van dichtbij met het hoofd naast te werken. En ’t was nog niet gedaan: een pegel van de Zambiaan leek in de winkelhaak te vliegen, maar zoefde finaal naast. In de slotfase zag KVM de aansluitingstreffer nog op de paal stranden.

Mechelen moest uit een compleet ander vaatje tappen en deed dat ook. Bataille ging meteen na de pauze riant onder een voorzet door en Druijf knalde hard in doel. Theate kopte niet veel later een corner op de paal, aan de overkant wist Bateau bijna met het hoofd te scoren, ook al op een corner. Kortom: de tweede helft ging vlotjes op en af.

Een doelpunt kon niet uitblijven – helaas voor de kustploeg aan de verkeerde kant. Sheldon Bateau scoorde dan toch met z’n knikker, toen hij een vrije trap van Schoofs afwerkte – de Mechelse verdediger werd niet goed gedekt in de Oostendse zestien. En zo gaven de Kustboys alwéér een voorsprong uit handen tegen Mechelen, net als in die beruchte 5-3. Als reactie volgden afstandsschoten van Hjulsager en D’Haese.

Oostende kwam nog heel goed weg, toen De Camargo een kopbal voor een halfleeg doel compleet verkeerd raakte. Na een tweede geel voor Aster Vranckx, zette KVO nog eens alles op alles om tóch nog de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte niet en zo wordt de slotspeeldag tegen Standard eentje zonder inzet. Toch mogen ze bij KVO met een tevreden gevoel terugblikken op het seizoen 2020-2021. (TVA)

Goals: 5’ Sakala (1-0), 20’ Sakala (2-0), 47’ Druijf (2-1), 63’ Bateau

Geel: Vranckx, Jäkel, Hubert

Rood: 81’ Vranckx

KV Oostende: Hubert, Theate, Jäkel, Bataille, Ndicka (90’ Marquet), D’Haese, D’Arpino (80’ D’Arpino), Vandendriessche, Hjulsager (67’ Kvasina), Boonen, Sakala (90’ Thiam) (bank: Castro, Marquet, Thiam, Kvasina, Patoulidis, Tanghe, Bätzner)

KV Mechelen: Thoelen, Bijker, Bateau, Walsh, Hairemans (76’ De Camargo), Druijf, Schoofs, Mrabti (88’ Mrabti), Vanlerberghe, Shved (88’ Kaya), Vranckx (bank: Wenssens, Kaya, De Camargo, Voet, Engvall, Dailly, Kabore)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.