KVO doet zichzelf 3 punten cadeau tegen Leuven

Makhtar Gueye scoorde de winnende treffer voor KV Oostende.© (Foto BELGA)
Makhtar Gueye scoorde de winnende treffer voor KV Oostende.© (Foto BELGA)
Redactie KW

KV Oostende heeft zichzelf een mooi kerstcadeau geschonken. Het won bij revelatie OH Leuven met 1-2. Zo pikt KVO de draad weer op na het verlies in en tegen Anderlecht (2-1) en duikt het weer de top tien in. Met 25 punten kunnen de Kustboys de rest van het seizoen in alle rust afwerken. Toch?

Coach Alexander Blessin greep terug naar de bekende namen, met achteraan opnieuw Anton Tanghe in de plaats van Freddie Jäkel. Voorts maakte Mamadou Thiam opnieuw zijn opwachting in de wedstrijdselectie. In de heenronde versloeg KVO de Leuvenaars met 3-1 na goals van Sakala en Gueye.

Beide ploegen hadden er zin in en de openingsfase was dan ook behoorlijk energiek. Een voorzet van Kevin Vandendriessche die op de lat belandde, vormde na enkele minuten het eerste gevaar. De eerste echte doelpogingen zagen we na het kwartier. Eerst mikte Sowah naast na een deviatie. Jelle Bataille kreeg vervolgens een schietkans na een knappe combinatie, maar mikte te centraal met zijn mindere linker. Meteen erna opnieuw een afstandsschot van Hjulsager, recht op Romo. Het tempo bleef aanzienlijk hoog, beide teams deelden regelmatig speldenprikjes uit, zoals Sakala die na een slalom te zacht op de keeper besloot.

KVO maakte de meeste aanspraak op een doelpunt. Een schot van Hjulsager week af en dwarrelde naast, Theate scoorde bijna met de kop. Maar het was zowaar OHL dat op voorsprong kwam. De Norre en Malinov kregen te veel ruimte op de rand van de zestien, en het was de Bulgaarse middenvelder die met zijn rechter Hubert te grazen nam in de korte hoek: een gevleide 1-0. Bijna nog kwam KVO langszij: Sakala kneep naar binnen, maar zijn zachte schot hobbelde naast.

Bij de rust wisselde Blessin linksback Skulason, die al geel had gepakt, voor de aanvallend ingestelde Robbie D’Haese. Maar de eerste kans in de tweede helft was voor OHL – en wat voor één. Mercier zette Henry alleen op weg naar Hubert, maar de Fransman mikte zijn lob over en naast. Daar brak toch even het angstzweet uit bij de Kustboys. Daarna nam KVO weer over met enkele gevaarlijke voorzetten en prikjes. En uiteindelijk belandde één van die voorzetten goed: Theate wordt door de Leuvense verdediging vergeten en de krullenbol knikte prima zijn tweede seizoensgoal binnen: 1-1.

De Brabanders reageerden. Eerst deed Bataille met een schitterende sliding een counter teniet, daarna pareerde Hubert een harde plaatsbal van Mercier. Maar al bij al was OHL niet scherp en fris genoeg. De symboliseerde Malinov met balverlies aan Sakala. De Zambiaan kon op de counter de bal opdrijven, speelde Gueye aan en diens voorzet/schot werd door Ngawa in doel gewerkt: 1-2. Een opsteker voor Makthar Gueye, die de laatste weken wat scherpte leek te missen. Alles bij elkaar een verdiende voorsprong voor KVO.

Leuven speelde te weinig kansen bijeen om aanspraak te maken op nog een goal. KVO werkte zich geconcentreerd naar de overwinning en bleef druk zetten op de tegenstander. Sakala schoot op een venijnige corner nog op de OHL-doelman. Guillaume Hubert ging in het slot nog goed plat op een schot van Al-Taamari.

Drie punten erbij dus voor Blessin en co, en een veilige stek in de middenmoot als gevolg. Tot slot nog een opvallende statistiek: KVO zit nu al aan 46 gele kaarten. Daardoor is Jelle Bataille, nochtans sterkhouder op rechts, geschorst – al voor de derde keer dit seizoen, trouwens. (TVA)

Doelpunten: 35’ Malinov (1-0), 59’ Theate (1-1), 72’ Gueye (1-2)

Geel: D’Arpino, Skulason, Bataille, Ngawa

OH Leuven: Romo, Ngawa, Kotysch, Jemelka, Vlietinck (80’ Maertens), Malinov (80’ Al-Taamari), Hubert, De Norre (88’ Vekemans), Mercier, Henry, Sowah (88’ Myny) (bank: Iversen, Al-Taamari, Ouedraogo, Bese, Myny, Eppiah, Vekemans, Maertens, Ravet)

KV Oostende: Hubert, Theate, Tanghe, Hendry, Bataille, Skulason (46’ D’Haese), D’Arpino, Vandendriessche (87’ Marquet), Hjulsager, Sakala, Gueye (80’ Thiam) (bank: Castro, Jäkel, Marquet, Thiam, Kvasina, Bätzner)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.