KVO buigt achterstand om in winst tegen Cercle

© KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

KV Oostende klopte de buren van Cercle Brugge in de absolute slotfase: 2-1. De wedstrijd brak pas na het uur open, toen de Vereniging op voorsprong kwam. Cercle verliest nu al voor de vierde keer op rij, terwijl KVO een vervolg schrijft aan drie matchen zonder nederlaag.

Interessante derby aan de kust tussen middenmotor KV Oostende en kelderploeg Cercle Brugge. KVO-coach kon voor het eerst sinds begin september weer rekenen op verdediger Steven Fortes, bij Cercle kreeg Hannes Van der Bruggen opnieuw een basisplaats.

Geen dreiging in een gezapig openingskwartier. Al maakte Cercle Brugge met hoge druk wel haar aanvallende intenties duidelijk. Een afzwaaiend schot van Da Silva Lopes deed Guillaume Hubert een eerste keer naar de grond duiken. Bij KVO waren ze duidelijk niet goed wakker: balverlies van Makhtar Gueye geeft Edgaras Utkus de kans om alleen op te rukken, zijn teruglegger bereikt Charles Vanhoutte, maar die ziet z’n kans gestuit door Steven Fortes.

Misverstanden

Oostende had alle moeite om in z’n spel te komen met heel wat slechte passes en misverstanden. Brecht Capon die nét niet bij een voorzet van Kenny Rocha kon, was zowat het eerste echte gevaar na ruim 20 minuten. Anderzijds, bij Cercle speelden Vanhoutte en Somers een counter niet snel genoeg uit. In een al bij al zoutloze eerste helft zorgde een grondscherend schot een metertje naast van – alweer – De Silva voor een heel klein beetje kruiding.

In de hoop op beterschap haalde coach Blessin tijdens de rust Rocha naar de kant voor Tanghe, en ging KVO van een 4-3-3 naar een 3-5-2. Toch was de eerste kans – toch al na tien minuten – wederom voor Cercle: een afstandsschot van Van der Bruggen pal in de handen van Hubert. Niet veel later zagen Fortes en Jäkel er niet al te best uit, maar Somers kon niet profiteren – weer stond de Oostendse goalie pal. Op het uur was daar plotsklaps toch eens Ambrose, na stoorwerk van Bätzner. Het harde schot van de Fransman zoefde naast.

Cercle voelde dat er meer in zat – de jongens van Vanderhaeghe legden veel goesting aan de dag – en haalde halverwege z’n gram. Op een counter wachtte Millan het goeie moment af om Somers aan te spelen, het Cercle-jeugdproduct werkte af in de korte hoek: een verdiende 0-1. De match werd eindelijk interessant.

Puffen en blazen

Veel Oostendse fans begonnen al te zuchten, puffen en blazen. Net als tegen Sint-Truiden werd duidelijk dat het van een stilstaande fase moest komen. Tanghe kopte eerst overhoeks op de bal, na een carambole kon Bätzner nog eens voorzetten en knikte Makhtar Gueye via de grond in doel.

Zoals gezegd moest het van een stilstaande fase komen: vrije trap D’Arpino, doorgekopt door Tanghe en Amade knikkert de onverhoopte 2-1 voorbij Didillon. Bij Cercle gingen de kopjes begrijpelijk hangen, want deze partij verdiende een gelijkspel als uitkomst.

(TVA)

Goals: 65’ Somers (0-1), 75’ Gueye (1-1), 90’ Amade (2-1)

Geel: Somers, Ambrose, Utkus

KV Oostende: Hubert, Capon, Ndicka (86’ Patoulidis), Jäkel, Fortes, D’Arpino, Amade, Bätzner (79’ Koziello), Rocha (46’ Tanghe), Ambrose (79’ Kvasina), Gueye (bank: Schelfhout, Medley, Kvasina, Patoulidis, Koziello, Tanghe, Wylin)

Cercle Brugge: Didillon, Vitinho (75’ Decostere), Sousa, Daland, Utkus, Vanhoutte (63’ Hotic), Da Silva Lopes, Corryn (81’ Matondo), Van der Bruggen, Somers, Millan (81’ Waldo) (75’ Deman) (bank: Bruzzese, Popovic, Waldo, Decostere, Hotic, Matondo, Deman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.