KVO boekt 0 op 15 na nederlaag op Antwerp

© (Foto BELGA)
Redactie KW

KVO heeft een nieuwe tik moeten incasseren op bezoek bij de oudste voetbalclub van het land: een kurkdroge 3-0. Na een evenwichte eerste helft leek Oostende aanspraak te kunnen maken op een puntje. Maar een zwakke tweede helft legde wederom de defensieve kwetsbaarheid bloot, al schakelde Antwerp toen ook een serieuze versnelling hoger.

KV Oostende wou in en tegen Antwerp vertrouwen tanken na de 1-7-nederlaag tegen Union. Trainer Alexander Blessin kon daarbij niet rekenen op de zieke Kvasina. D’Haese mocht starten. Bij Antwerp stond met Birger Verstraete een gewezen Oostends jeugdproduct tussen de lijnen, ex-KVO’er Jelle Bataille begon op de bank.

Antwerp-coach Brian Priske mocht zijn plannetje meteen bijsturen nadat Radja Nainggolan al na een handvol minuten geblesseerd naar de kant moest. De wedstrijd begon verder best evenwichtig. Het eerste gevaar kwam van Antwerpse voet: Samatta sprint weg in de rug van Fortes, maar zag zijn poging door diezelfde verdediger gestuit.

KVO deed aardig mee en kon zo halfweg de eerste helft onrust stoken in de rood-witte zestien. Op een Oostendse bal tussen de palen was het wachten tot de dertigste minuut, toen Gueye van ver hard op Butez mikte. Anderzijds, The Great Old wist ook weinig gevaar bij mekaar te spelen – Hubert moest enkel een kopbal en voorzet plukken. Het had nog warm kunnen worden voor de Oostendse doelmond, maar Frey en later Fischer misten hun balcontrole. Technische fouten en overtredingen hielden het tempo in de eerste laag.

De tweede helft begon feller: Fischer zag z’n poging tussen een dozijn benen knap gepareerd door Hubert. Amper een paar tellen later was het bingo: Birger Verstraete stuurt Samatta weg, de enige die meeloopt is Capon – hallo, Fortes en Jäkel? – en een simpele aflegger laat de eenzame Fischer toe simpel binnen te tikken. Na de zware nederlaag van vorige week was er veel te doen over de defensieve structuur bij KVO. Dit tegendoelpunt is daar wederom een pijnlijk voorbeeld van.

De Kustboys deden hun best om te reageren, maar geraakten niet tot bij Butez. Aan de overzijde dwong Verstraete met een afgeweken knal Hubert tot een schitterende save. Maar op de daaropvolgende corner klimt Frey makkelijk tussen twee verdedigers in om de voorsprong te verdubbelen. Enkele minuten later werd een kopbalgoal van Samatta – alweer op stilstaande fase – afgekeurd voor buitenspel. Opnieuw: waar is de defensieve structuur?

Eén keer kreeg KVO dé kans op een aansluitingstreffer. Bätzner legt de bal terug tot bij Ambrose, maar in plaats te controleren en te schieten, legt de Fransman terug – een zeer vreemde keuze van Ambrose. De beslissing viel aan de overzijde: Capon gaat de mist in bij een lange bal van Seck, de kwieke Benson ligt op de loer en draait de bal rond de keeper.

Vreemd hoe Oostende de eerste helft goed doorkwam, maar zo zwak aan die tweede helft begon. Het zelfvertouwen bij de jongens van Blessin zakt alsmaar verder weg. Nee, het worden ongelooflijk spannende weken met wedstrijden tegen onder meer Eupen, Charleroi en Beerschot. De maand december wordt cruciaal. Woensdag wacht nog een bekeruitje naar Kortrijk. (TVA)

Goals: 47’ Fischer (1-0), 62’ Frey (2-0), 80’ Benson (3-0)

Geel: Koziello, Dwomoh, Ndicka

Antwerp: Butez, Vines, Seck, Amleida, De Laet, Dwomoh (60’ Gerkens), Verstraete, Fischer (75’ Balikwisha), Nainggolan (6’ Yusuf), Samatta (75’ Benson), Frey (bank: Yusuf, Balikwisha, Benson, Gerkens, Dessoleil, De Wolf, Bataille)

KV Oostende: Hubert, Fortes, Jäkel, Capon, Ndicka, D’Haese, D’Arpino (81’ Amade), Rocha, Koziello (65’ Bätzner), Ambrose, Gueye (77’ Atanga) (bank: Schelfhout, Medley, Atanga, Amade, Bätzner, Wylin, Patoulidis)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.