https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVK wint met kleinste verschil tegen matig AA Gent

De Kerels vieren hun overwinning met hun supporters. © BELGA/DAVID PINTENS
Redactie KW

KV Kortrijk heeft een flauw AA Gent geklopt met 1-0. Selemani scoorde al na tien minuutjes vanop de stip. De Buffalo’s konden daar weinig tegenover zetten. De Kerels staan na deze zege in het klassement op een knappe zesde plaats.

KVK was gewaarschuwd., AA Gent had immers flink uitgepakt met een 6-1-zege tegen Club Brugge.

Gewijzigd elftal

De Buffalo’s kwamen met zichtbaar minder enthousiasme aan de aftrap. Misschien had dat wat te maken met de gewijzigde basiself. AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck gooide zijn team grondig door elkaar.

Okumu, Nurio, De Sart en Tissoudali waren er donderdag niet bij in de Conference League tegen Flora Tallinn. Zij mochten alle vier wél starten. Kums en Castro-Montes zaten op de bank. Depoitre, Odjidja en Hjulsager waren geblesseerd.


Aan de overkant moest KV Kortrijk-coach Luka Elsner het zonder de geschorste Radovanovic doen; de Serviër kreeg rood tegen OH Leuven. Ook Kadri verdween uit de basis. De vervangers waren Rougeaux en Fixelles.

De Kerels wilden het thuispubliek nog eens verwennen. KV Kortrijk kon in drie matchen in het Guldensporenstadion amper één keer winnen.

We waren amper een kleine tien minuten ver en de bal lag al op de stip. Julien De Sart, nota bene ex-speler van KVK, beging handspel aan de eerste paal na een hoekschop van D’Haene.

Selemani zette de strafschop koelbloedig om en werd uitgebreid gevierd.
Selemani zette de strafschop koelbloedig om en werd uitgebreid gevierd. © BELGA/David PINTENS

Selemani zette de strafschop feilloos om met een panenka. Bolat was kansloos. Op het kwartier kon de goalie van AA Gent Gueye van de 2-0 houden. Al had de spits ook meer kunnen aanvangen met die kans.

De Buffalo’s eisten gaandeweg het balbezit op, maar ze slaagden er niet in om echt gevaarlijk te kunnen zijn. KVK stond goed in de organisatie en hield makkelijk stand.

Tussendoor een statistiekje om de onmacht van AA Gent te illustreren: één trap tussen de palen, Owusu testte de vuisten van Ilic. Meer gebeurde er voor rust niet.

Gemiste strafschop

We waren amper begonnen aan de tweede periode en de bal lag alweer op de stip. Rougeaux beroerde onvrijwillig de bal met de hand. De regels zijn nu eenmaal de regels: penalty. Alsof karma ermee gemoeid was, werd die echter gemist. Bezus wilde plaatsen, maar dat mislukte grondig. Het leer verdween naast de paal.

Er was meer animo na de pauze. Bolat stopte een gekruiste trap van Selemani. AA Gent kon dreigen via Bezus en Owusu. Opnieuw hadden de bezoekers veel balbezit, maar in de buurt komen van Ilic was moeilijk.

Gelijkmaker afgekeurd

Tien minuten voor affluiten leek het dan toch raak voor AA Gent, maar de 1-1 van Tissoudali werd afgekeurd door voorafgaand buitenspel.

KV Kortrijk won zo met het kleinste verschil. Voor de Kerels is het de derde opeenvolgende overwinning tegen AA Gent. De ploeg van coach Luka Elsner staat zo op een knappe zesde plaats. KVK kan terugblikken op een prima generale repetitie voor de derby van volgende week tegen Zulte Waregem. (JCS)

Doelpunt: 10’ Selemani (penalty) 1-0.

Gele kaarten: 24’ Vandendriessche, 60’ Fixelles, 68’ Rougeaux, 80’ Owusu, 80’ Mbayo, 87’ Bolat.

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Rougeaux (80’ Jonckheere), Sainsbury, D’Haene, Moreno (64’ Ocansey), Palaversa, Fixelles (73’ Torp), Vandendriessche, Selemani (64’ Mbayo), Gueye (73’ Badamosi).

AA Gent: Bolat, Hanche-Olsen, Ngadeu, Okumu, Owusu (80’ Kums), De Sart, Bezus (63’ Chakvetadze), Nurio (63’ Melda), Samoise (63’ Mboyo), Lemajic, Tissoudali.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.