KVK-speler Derijck riskeert voorwaardelijke schorsing

Timothy Derijck (rechts) kreeg een rode kaart in de match tegen Charleroi.©KURT DESPLENTER BELGA
Timothy Derijck (rechts) kreeg een rode kaart in de match tegen Charleroi.©KURT DESPLENTER BELGA

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag 1 februari een speeldag voorwaardelijke schorsing en een voorwaardelijke boete van 500 euro voorgesteld als minnelijke schikking voor Timothy Derijck. De verdediger van KV Kortrijk werd afgelopen weekend op de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League rechtstreeks uitgesloten.

Op het uur van de thuiswedstrijd tegen Charleroi (1-3) trok Derijck aan de noodrem. De aanvoerder van Kortrijk miste zijn controle, waardoor Kaveh Rezaei met het leer aan de haal ging. De aanvaller van de Carolo’s had plots een vrije baan richting doel, maar Derijck ging aan zijn broek hangen en haalde zo de angel uit de aanval. Scheidsrechter Wim Smet bestrafte de overtreding met een rode kaart.

Luka Elsner, kersvers trainer van KV Kortrijk, zal echter meteen kunnen rekenen op de ervaren verdediger. Het Bondsparket vraagt enkel een voorwaardelijke straf. Als de Kerels daarmee instemmen, hoeft Derijck zich dinsdag niet te verantwoorden voor de disciplinaire instanties en ook geen schorsing uit te zitten. In dat geval hangt hem een jaar lang wel een speeldag schorsing als een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.