https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVK ontkent geruchten over vertrek Yves Vanderhaeghe

Staat Yves Vanderhaeghe op de wip bij KV Kortrijk?© Belga
Staat Yves Vanderhaeghe op de wip bij KV Kortrijk?© Belga
Redactie KW

KV Kortrijk zal het op het einde van het seizoen het aflopende contract van coach Yves Vanderhaeghe (50) niet verlengen. Dat meldt Het Nieuwsblad, maar de West-Vlaamse club ontkent dat bericht ten stelligste.

Sinds kort circuleren er geruchten over een mogelijk vertrek van Yves Vanderhaeghe bij KV Kortrijk. Zijn contract, dat op het einde van dit seizoen afloopt, zou niet verlengd worden. Met de Sloveen Luka Elsner zou er zelfs al een vervanger klaargestoomd worden voor de Roeselarenaar, die in zijn derde bedrijf bij KVK ( 1 als assistent-coach, 2 als hoofdcoach, red. ) alweer aan zijn derde seizoen bezig was bij de Kerels.

“Manifest onjuist”

Maar in een persbericht vrijdagochtend ontkende KVK de geruchten over Vanderhaeghes vertrek. “KV Kortrijk neemt met verbazing kennis van de berichtgeving over een mogelijk vertrek van onze hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe”, luidt het op de website van de club.

“Deze informatie is volledig uit de lucht gegrepen en bijgevolg manifest onjuist. De club wil zich volledig focussen op de belangrijke competitie- en bekerwedstrijden die voor de deur staan. Er is dan ook nog geen enkel overleg, laat staan enig akkoord over de invulling van het hoofdtrainerschap voor het volgend seizoen.”

Yves Vanderhaeghe zelf was niet te bereiken voor commentaar, net als KVK-manager Matthias Leterme.

Kortrijk, Oostende, Gent

Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij KV Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, voor het eerst in zijn carrière hoofdcoach. Na een seizoen verhuisde hij naar KV Oostende.

Verder was Vanderhaeghe 1 seizoen (2017-2018) aan de slag bij AA Gent. In november 2018 keerde hij als opvolger van Glen De Boeck terug naar KV Kortrijk. Na 20 speeldagen staat KV Kortrijk met 29 punten op de negende plaats in de Jupiler Pro League. (JS/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten