https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Oostende laat twee dure punten in Eupen liggen

Andrew Hjulsager scoorde voor de kustploeg.© BELGA
Andrew Hjulsager scoorde voor de kustploeg.© BELGA
Redactie KW

Zoals een maand geleden aan zee deelden Eupen KV Ootende zaterdagnamiddag de punten, bovendien met eenzelfde 1-1-score. KVO prijkt nu op de derde plaats naast Genk dat zondagavond nog Beerschot ontvangt.

D’Haese (nek) en Sakala (enkel) hadden woensdag de match tegen Genk voortijdig verlaten en geraakten helaas niet speelklaar voor de wedstrijd Am Kehrweg. Kvasina, die een maand geleden de gelijkmaker tegen Eupen scoorde, kreeg een nieuwe basisplaats. Vandendriessche en Hendry, allebei vorige woensdag ingevallen, verschenen ook aan de aftrap. Bätzner verloor zijn plaats in het elftal. Eupen-Oostende was een partij tussen de veertiende en de vierde. Het was een match waarin we vaak kwaliteit misten. Beide ploegen lieten een vermoeide indruk na. Te begrijpen na een stevige woensdagmatch.

De openingfase kleurde een beetje Oostends met twee schoten van D’Arpino. Gaandeweg groeide Eupen meer in de partij. Prevljak en Boljevic probeerden Hubert tevergeefs in gebreke te vinden. In het offensieve compartiment van KVO zat het niet echt lekker. Gueye miste duidelijk zijn vriend Sakala die anders voor voldoende diepgang en ook wat creativiteit kan zorgen. Bijna ging Gueye aan de haal maar Agbadou stoorde de Oostendse Senegalees al dan niet foutief. Gueye tegen de grasmat maar geen fluitsignaal van de ref. Kvasina was vaak moeilijk aanspeelbaar. Eén keer kon Kvasina van dichtbij trappen na vrijetrap van D’Arpino en via Gueye maar Agbadou gooide zich voor het leder. Meer viel er uit een povere eerste helft niet te onthouden. Kansarm was het die eerste vijfenveertig minuten. Zelfs tegenvallend.

Dezelfde 22 spelers vatten de tweede helft aan. In de 47ste minuut trok ref Vergote een eerste geel voor een fout van Cools op D’Arpino. Vroeg in de 49ste minuut wandelde Hjulsager op aangeven van Bataille de bal in doel. Na tussenkomst van de VAR was duidelijk dat Hjulsager niet in offside-positie stond: 0-1. Tevredenheid bij KVO dat echter die voorsprong niet kon verdubbelen. Wel leken de tricolores het matchbeeld onder controle te houden. Eupen hoopte op een gelijkmaker en kreeg die ook. Iets voorbij het uur moest Hubert zich reppen op een poging van Boljevic. In de 84ste minuut was het dan echt flink balen voor KVO. Met een schicht verraste Baby doelman Hubert. De voorbereiding tot deze gelijkmaker verzorgde N’Dri. Weg was de clean sheet bij KVO. Al voor de twaalfde competitiematch op rij kon de KVO-defensie de nul niet houden. In de vier toegevoegde minuten veranderde de score niet meer. De groen-rood-gelen laten in de strijd voor Play-off 1 twee dure punten liggen. Dat is zuur. KVO scoorde in acht opeenvolgende eersteklasse-wedstrijden op verplaatsing en dat is een clubrecord.

(PR)

Doelpunten;: 49’ Hjulsager (0-1), 84’ Baby (1-1).

Gele kaarten: 47’ Cools. 63’ Tanghe, 67’ Kayembe, 88’ Peeters, 90’+1’ Bataille.

KAS Eupen: Defourny, Correia, Agbadou, Koch, Amat, Boljevic (71’ Baby), Cools (60’ N’Dri), Peeters, Kayembek, Prevljak, Ngoy.

KV Oostende: Hubert, Capon, Hendry, Tanghe, Theate (90’+2’ Jäkel), Bataille, D’Arpino (86’ Marquet), Vandendriessche (67’ Bätzner), Hjulsager, Kvasina (67’ Thiam), Gueye.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten