KV Oostende in slotminuut onderuit tegen Westerlo

© (Foto BELGA)
Redactie KW

KV Oostende ging tegen Westerlo in de slotminuut onderuit. Het knokte zich lang op weg naar een punt, maar na een afgeweken bal ging de Kempense ploeg alsnog met de drie punten lopen. Het werd 1-2.

KV Oostende wou tegen seizoensrevelatie Westerlo de goeie vorm doortrekken. Barac haakte geblesseerd af, Tanghe en Hornby waren geschorst. Thalhammer ging met vier man achterin spelen en toverde zowaar Medley en Katelaris opnieuw uit de hoed. De Cyprioot maakte z’n laatste minuten in de heenronde tegen… Westerlo. Toen verloor KVO met 6-0. Medley noteerde z’n eerste speelkansen sinds midden januari.

Evenwichtig matchbegin met KV Oostende dat een eerste keer kon dreigen via McGeehan. Ook daarna bleef de kustploeg het initiatief nemen. Tot Reynolds hoog kon oprukken, voorzetten en Kyan Vaesen aan de eerste paal Westerlo op voorsprong kopte. De reactie kwam er vrij snel: Ndicka – zowat de kleinste op het veld – trachtte Bolat met een kopbal te verrassen. In de daaropvolgende corner ontsnapte Westerlo na flink wat geharrewar voor doel – KVO maakte aanspraak op een goal.

Het tweede deel van de eerste helft verliep stroever, al bleven de kansjes komen. McGeehan drukte te zacht af op een tegenprik over verschillende stationnetjes, Atanga zag een volley voorlangs gaan. En op een counter na een Westelse hoekschop, ging een schot van Ambrose op de vuisten van Bolat. Na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip nadat Medley de bal met de arm zou beroerd hebben. Maar gelukkig voor Oostende mikte De Cuyper de bal ruim naast.

In het slot van een boeiende eerste helft wéér een carambole voor de Kempense doelmond: McGeehan, Ambrose en finaal Ndicka kregen de bal er niet in, Bolat kwam wederom gepast tussen.

Tweede helft

Ook bij de start van de tweede helft trok KVO naar voren, al was de wedstrijd ondanks de spanning minder dynamisch. Medley dwong Bolat snel tot een goeie redding. Gelukkig voor Oostende speelde Nene net daarvoor een Westelse counter niet goed uit.

De Kustboys hadden al veel energie verbruikt en dat vertaalde zich gaandeweg naar mindere combinaties en uitgespeelde kansen. Het was zelfs Westerlo dat in het laatste kwart de bal opeiste. Gaandeweg ebde het geloof bij Oostende weg. Tussendoor kreeg de invalbeurt van Maxime D’Arpino een kwartier voor tijd nog eens de handen op elkaar.

Met ingang van de laatste tien minuten was het dan toch (verdiend) prijs voor Oostende, op een moment dat het er niet meer zat aan te komen. Bij Westerlo kregen ze de bal niet weg na een corner en met veel vijven en zessen duwde McGeehan de gelijkmaker binnen.

Iedereen leek tevreden met een punt, tot Van Eenoo een afstandsschot zag afwijken tegen Muhammed en in doel belanden. Ferme opdoffer voor Oostende na twee hoopgevende prestaties.

Doelpunten: 11’ Vaesen (0-1), 81’ McGeehan (1-1), 90+2 Muhammed (1-2)

Geel: Ndicka, Neustädter, De Cuyper

KV Oostende: Hubert, Rodin, Urhoghide, Medley (77’ D’Arpino), Katelaris, Ndicka, Dewaele, McGeehan, Sakamoto, Ambrose, Atanga (66’ Durdov) (bank: Phillips, Capon, D’Arpino, Boonen, Bätzner, Berte, Durdov)

Westerlo: Bolat, Perdichizzi, Fixelles, Van Eenoo, Madsen, De Cuyper, Vaesen (77’ Vetokele), Reynolds, Neustädter, Dorgeles (77’ Seigers), Matsuo (bank: Gillekens, Muhammed, Seigers, Tagir, Vetokele, Jordanov, Dierickx)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.