KV Oostende eert Arno voor aftrap tegen Club Brugge

Arno is een KVO-supporter in hart en nieren. © TVA
Redactie KW

Ook KV Oostende eert Oostends ereburger en zanger Arno. Zaterdag tegen Club Brugge zal ‘Oh la la la, c’est magnifique’ op de borst van de spelersshirts prijken, een ode aan Arno en zijn TC Matic én verwijzing naar de goaltune van KVO.

Arno zelf kan er zaterdag zelf helaas niet bij zijn, maar zijn broer Peter Hintjens zal er bij de aftrap een gepersonaliseerd shirt voor zijn broer overhandigd krijgen. “Wat weinig mensen weten: Arno was in zijn jonge jaren geen onverdienstelijke voetballer. Hij speelde zelfs even in de jeugdelftallen van AS Oostende, de voorganger van KVO. Zijn internationale muziekcarrière verhinderde hem om vaak matchen van KV Oostende bij te wonen, maar hij bleef de resultaten wel altijd op de voet volgen”, zegt KVO-persverantwoordelijke Bram Keirsebilck.

Grote supporter

Tijdens de crowdfunding die twee jaar geleden werd georganiseerd door supporters en ex-spelers, schonk Arno een gesigneerde plaat weg. Die werd uiteindelijk verkocht voor maar liefst 865 euro. Toen zijn ‘Crystal Ship’-muurschildering aan het stadhuis werd ingehuldigd, had hij ook vol trots een échte retro KVO-sjaal om de hals. “Hoewel Arno al lange tijd in Brussel woont, is Oostende én het voetbal in de stad hem dus altijd nauw aan het hart blijven liggen.

We vragen aan de fans van zowel KVO als Club Brugge om Arno met een daverend applaus een prachtig eerbetoon te bezorgen

Na zijn succesvolle afscheidsconcerten in het Kursaal en zijn ‘Lifetime Achievement Award’ op het Filmfestival Oostende, geeft KV Oostende hem nu dus ook een welgemeend en verdiend eresaluut”, vervolgt Keirsebilck. “Ondanks dat Arno er zaterdag helaas zelf niet kan bij zijn, vragen we toch aan de fans van zowel KVO als Club Brugge om hem met een daverend applaus een prachtig eerbetoon te bezorgen. En we hopen dat ‘Oh la la la’ nog dikwijls mag weerklinken in de Diaz Arena, te beginnen zaterdag tegen Club Brugge.”

Veiling voor Kom op tegen Kanker

Nadien worden de wedstrijdshirts van KVO – Club Brugge online geveild. De opbrengst gaat integraal naar ‘Kom op tegen Kanker’. Ook volgend seizoen zal de songtitel trouwens een plekje krijgen op de voetbalshirts. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.