KV Mechelen meer dan maatje te sterk voor zoekend KV Oostende

Mechelens Hugo Cuypers viert na doelpunt © KURT DESPLENTER BELGA

Na een slechte eerste helft stond KV Oostende tegen KV Mechelen slechts met 0-2 in het krijt. Vier invallers zorgden wel voor vuurwerk bij de tricolores, maar een gelijkspel was nog te hoog gegrepen. Malinwa was beter aan de bal en toonde ook meer spirit. De 2-4-nederlaag komt hard aan.

De wedstrijd vatte pas om 21 uur aan. Dat kwartier vertraging was te wijten aan de file waarin KVM-supportersbussen verzeild zaten. Het gaf de KVO-omroeper de kans om positief extra-sportief nieuws mee te delen: Decathlon en Kipsta hebben hun contract tot en met 2026 verlengd. Decathlon en Kipsta waren ook de matchsponsor vrijdagavond.

Focus verliezen

Niet iedereen was het eens met de vertraging. “We begrijpen dat de fans in de file staan en dat zoiets jammer is, maar deze wedstrijd op een vrijdagavond plaatsen vlak voor de vakantie is niet verstandig”, zegt KVO’s CEO Gauthier Ganaye.

Coach Alexander Blessin meende dat de supportersbussen tijdiger moesten vertrekken: “We plannen onze dag heel zorgvuldig in; dus dit is best wel vervelend. Je mag de focus niet verliezen. Mijn vrouw komt vandaag kijken en ze weet dat het verkeer hectisch is. De volgende keer dat ze later is, kunnen we de aftrap misschien ook uitstellen”, reageerde de Duitser bij Eleven Sports.

Veel kaarten

De wedstrijd was amper zes minuten jong toen Walsh een gele kaart uitlokte voor Amade. De KVO’er maakte zich boos om dat kartonnetje en werd meteen door ref Dierick op het matje geroepen. Er zouden vrijdagavond heel veel kaarten volgen, onder meer rood voor KVM’s assistent Fred Vanderbiest (ex-KV Oostende) bij een 2-3-score.

Oostends Makhtar Gueye tegen ref Christof Dierick.
Oostends Makhtar Gueye tegen ref Christof Dierick. © KURT DESPLENTER BELGA

Na een lange verkenningsronde met nauwelijks dreiging opende Cuypers in de 26ste minuut de score. Moeiteloos, en met dank aan het slecht uitverdedigen van Fortes die de bal tegen D’Arpino mikte, schoof Cuypers het leder naast doelman Hubert. Eén minuut later kon Cuypers na een heel snelle tegenaanval de score bijna verdubbelen.

KVM kon toch nog voor de rust een tweede treffer aantekenen. Auteur was Mrabti in de 37ste minuut. Storm tekende voor beide assists. Tevergeefs probeerde Amade nog in de eerste helft de aansluitingstreffer aan te tekenen.

Opnieuw Gueye

Bij aanvang van de tweede helft gooide coach Blessin Gueye en Bätzner in de strijd ten nadele van Ambrose en Amade. Even leek KVO orde op zaken te zetten, maar bij de eerste bezoekende aanval verdween die hoop. Mrabti scoorde zijn tweede van de avond, 0-3. Boeken toe.

Na die derde treffer toonden enkelen van de nochtans enthousiaste Malinwa-supporters zich langs hun smalste kant door brandend pyrotechnisch materiaal in de buurt van KVO-keeper Hubert te gooien.

© KURT DESPLENTER BELGA

Boeken toe? Of toch niet. Na 55’08” weerklonk “C’est magnifique” van Arno door de boxen: topschutter Gueye, die aan de knie pijn voelde, had het leder in de linkerbenedenhoek gedropt. Het publiek stond recht en de roodhemden vonden eindelijk energie.

Kopbal Jäkel

Negen minuten voor affluiten juichten de Oostendenaars nogmaals. Bätzner (nipt naast) en D’Haese (op de dwarsligger) kwamen dicht bij een doelpunt, maar de aansluitingstreffer viel na een rake kopbal van Jäkel. Maar er volgde geen volledige ommekeer meer. Integendeel, in plaats van 3-3 werd het aan de overzijde via Hairemans 2-4.

Een verdiende zege van Mechelen dat beter aan de bal was en een positievere mentaliteit toonde. Bovendien had KVO drie van zijn vier tegentreffers in een geschenkverpakking aangeboden.

Een zure vrijdagavond voor KV Oostende dat sinds de zomerse verkoop van mannen als Hendry en Theate moeite heeft om het goede spoor te volgen. Volgend weekeinde speelt KVO in Leuven. Dan zijn Gueye, Ndicka en Koziello geschorst. Er wacht coach Blessin veel werk. (P.R.)