KV Kortrijk zet trainer Belhocine op straat

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk heeft coach Karim Belhocine op straat gezet. De 0-1-thuisnederlaag op zondag tegen Standard was er te veel aan.

De Kerels begonnen met een magere 4 op 18 aan het seizoen en kamperen momenteel op een degradatieplaats.

Belhocine bleef het vertrouwen genieten na een wel erg grijs 2022 waarin hij met 6 op 42 het seizoen afsloot. De 44-jarige coach kwam vorig jaar in oktober opnieuw thuis bij KVK, waar hij de naar Standard vertrokken Luka Elsner kwam vervangen. De Algerijnse Fransman voetbalde van 2008 tot 2011 voor KV Kortrijk, de eerste drie jaar waarin de club weer in eerste klasse speelde. Vier jaar later was hij bij KVK terug als assistent van Johan Walem. Op 8 februari 2016 werd hij een eerste maal hoofdtrainer. In oktober 2017 haalde Hein Vanhaezebrouck Belhocine als assistent naar RSC Anderlecht. Nadien was hij nog werkzaam als hoofdtrainer bij Sporting Charleroi. Dit seizoen wilde het niet lukken voor KVK, dat enkel op de tweede speeldag op bezoek in Seraing een driepunter (0-1) veroverde. Behalve nog een gelijkspel op de derde speeldag thuis tegen Sint-Truiden (0-0) ging Kortrijk al viermaal de boot in.

Afgelopen weekend was Standard met 0-1 te sterk in West-Vlaanderen, die in de stand op de zeventiende en voorlaatste plaats hangen met vier punten. Alle wedstrijden samengeteld, inclusief beker van België, stond Belhocine 33 wedstrijden in de dug-out. Daarin kon hij acht keer winnen, acht keer gelijkspelen en werd er zeventien keer verloren.

“De club bedankt Karim voor zijn inzet en toewijding en wenst hem veel succes in het verdere verloop van zijn carrière”, klinkt het in een beknopte mededeling van Kortrijk.

Huidig assistent-trainer Gunther Van Handenhoven neemt de taken van Karim Belhocine over, in afwachting van de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach. (JCS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier