KV Kortrijk wint eerste oefenwedstrijd tegen Harelbeke

© (Foto VDB)

Op het veld van Harelbeke heeft KV Kortrijk zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen met 0-5. Nieuwkomer Fixelles begon aan de aftrap. Gueye, Selemani, Chevalier, Jonckheere en Badamosi waren de doelpuntenmakers.

KVK zette meteen hoog druk. Al na zes minuten trapte Gueye over. Iets voor halfweg de eerste periode kon diezelfde Gueye een voorzet van youngster Verkerken binnen koppen. Zeven minuten later was het weer raak: Selemani pikte zijn goaltje mee. Net voor rust zorgde ex-Kerel Ernest N’For even voor opschudding door een zware tackle op Palaversa, de Kroaat kon gelukkig verder.

Na de pauze begon coach Luka Elsner met zes andere jongens. Derijck, Sissoko, Badamosi, Jonckheere, Mujakic en doelman Deman maakten hun opwachting. We waren amper herbegonnen of Jonckheere werd al gehaakt in de zestien, Chevalier zette de penalty om. Daarna gebeurde er even niet veel. Maus en Luqman mochten nog invallen. In de slotfase bediende Badamosi Jonckheere voor de 0-4. Net voor affluiten forceerde Luqman nog een strafschop. Badamosi zette de 0-5-eindstand op het scorebord. (jcs)

DOELPUNTEN: 20’ Gueye 0-1, 27’ Selemani 0-2, 47’ Chevalier 0-3 (pen.), 84’ Jonckheere 0-4, 86’ Badamosi 0-5 (pen.)

KV KORTRIJK: Ilic (46’ Deman), Sainsbury (46’ Derijck), Rougeaux, Palaversa, Chevalier, Selemani (46’ Badamosi), Fixelles (46’ Sissoko), Gueye (46’ Jonckheere), D’Haene (46’ Mujakic), Van Den Bossche (76’ Maus), Verkerken