KV Kortrijk onderuit tegen tien Leuvenaars

Zinho Gano baalt, Kortrijk haalt het niet van OHL.©BRUNO FAHY BELGA
Zinho Gano baalt, Kortrijk haalt het niet van OHL.©BRUNO FAHY BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk is er niet in geslaagd om de bekeruitschakeling door te spoelen. Op bezoek bij OHL verloren de Kerels met 3-1. De Leuvenaars moesten bijna een uur met tien afwerken, maar KVK kon daar niet van profiteren.

Coach Luka Elsner zat voor het eerst tijdens een competitiewedstrijd in de dug-out bij KV Kortrijk. De Sloveen mocht uit quarantaine. Gano en Golubovic zaten op de bank, Ocansey en Jonckheere stonden aan de aftrap.

Traag en steriel spel

De Kerels wilden de bekeruitschakeling tegen Standard na penalty’s snel vergeten. Maar na tien minuten waren de West-Vlamingen al op achtervolgen aangewezen. Henry mocht tussen vier verdedigers een voorzet van Mercier ongestoord binnen knikken. Halverwege de eerste periode stond het 2-0. De onvermijdelijke Henry knalde een afvallende bal na een hoekschop zonder medelijden voorbij Ilic. KV Kortrijk kon niet echt dreigen. Het spel was te traag, te steriel. Dan bracht Malinov de bezoekers weer in de match door in twee minuten twee gele kaarten te verzamelen. De Bulgaar kwam te onstuimig in bij Chevalier en Makarenko. We hebben weer een match, zou je dan denken.

Pierre Yves Ngawa (OHL) en Pape Habib Gueye (KVK) in een duel.©BRUNO FAHY BELGA
Pierre Yves Ngawa (OHL) en Pape Habib Gueye (KVK) in een duel.©BRUNO FAHY BELGA

Niets was minder waar. OHL pakte uit met de perfecte counter. Sowah speelde op de eigen helft Henry aan, de Fransman kapte zich vrij achter het steunbeen en legde breed. Henry haastte zich naar de zestien en kon daar Sowah – jawel, hij die de aanval opzette – bedienen. De Ghanees plaatste het leer enig mooi in doel: 3-0. Met tien man (!).

Gretige Gano

Luka Elsner greep in en haalde Jonckheere naar de kant. Gano maakte zijn opwachting. De boomlange aanvaller zag kort na de rust zijn inzet gered worden door OHL-doelman Romo. KVK was snedig gestart. Iets later was het wel raak, Gano knikte een voorzet van Selemani binnen: 3-1. Gano en Palaversa trapten voorlangs. De storm ging dan wat liggen. Twintig minuten voor affluiten leek Gueye te gaan scoren, maar de ingevallen Ngawa redde met zijn gezicht op de lijn.

Elsner bracht nog Stojanovic en Golubovic. KVK had het merendeel van het balbezit. Veel gevaar konden de bezoekers niet stichten. En als ze eens kwamen opzetten, viel het leer niet goed.

De Kerels moeten herbronnen. Dat zal ook nodig zijn, willen ze nog meedoen voor de top acht. Met een verplaatsing naar Anderlecht en de derby tegen Zulte Waregem oogt het programma op papier niet makkelijk. (Jochen Coorevits)

Doelpunten: 10′ Henry 1-0, 20′ Henry 2-0, 40′ Sowah 3-0, 52′ Gano 3-1

Gele kaarten: 34′ Malinov, 36′ Malinov, 38′ Makarenko, 85′ Stojanovic, 87′ Gueye

Rode kaart: 36′ Malinov (2x geel)

OH Leuven: Romo, Vlietinck (90+6′ Vekemans), Raemaekers (67′ Tshimanga), Jemelka, De Norre, Tamari (67′ Ngawa), Hubert (90+6′ Asante), Malinov, Mercier, Henry, Sowah

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Rougeaux, Derijck, Ocansey (70′ Stojanovic), Jonckheere (46′ Gano), Palaversa (60′ Hendrickx), Makaranko, Chevalier (78′ Golubovic), Gueye, Selemani

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.