https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Kortrijk moet op zoek naar nieuwe trainer: Luka Elsner trekt naar Standard

Luka Elsner was pas sinds januari aan de slag bij KV Kortrijk. © CHRISTOPHE KETELS BELGAIMAGE
Olaf Verhaeghe

Een verrassing in het Guldensporenstadion: Luka Elsner (39) is niet langer de trainer van KV Kortrijk. De Sloveen die sinds 31 januari van dit jaar hoofdcoach was bij de Veekaa, trekt naar Standard om er Mbaye Leye op te volgen. KV Kortrijk moet dus op zoek naar een nieuwe T1. Die wil de club zo snel mogelijk aanstellen.

“KV Kortrijk werd woensdagavond laat door Luka Elsner op de hoogte gebracht van het feit dat hij eenzijdig zijn arbeidsovereenkomst met de club verbreekt.” Met dat korte en droge statement op de eigen website kondigt KVK het vertrek van haar coach aan. De reden van het vertrek van Elsner is duidelijk: de 39-jarige Sloveen stort zich in een avontuur aan de boorden van de Maas en wordt de nieuwe coach van Standard.

Ontslag van Leye

Daar volgt hij de pas ontslagen Mbaye Leye op. Die moest na teleurstellende resultaten en vooral problemen met de eigen kleedkamer vertrekken bij de Rouches. De 3-0-nederlaag op KV Mechelen afgelopen weekend was voor het Standard-bestuur de druppel.

Voor Luka Elsner was er bij KV Kortrijk hoegenaamd geen vuiltje aan de lucht. Vorig seizoen loodste hij KVK naar een veilige 14de stek, maar vooral dit seizoen begon de Veekaa sterk aan de competitie. De club stond zelfs even op kop van het klassement en nestelde zich na tien matchen met 15 op 30 feilloos in de top acht. Twee ongelukkige tegentreffers in het absolute slot van de jongste twee wedstrijden, de derby tegen Zulte Waregem en de thuiswedstrijd tegen Charleroi, snoepten KVK zelfs nog vier punten af.

Vanderhaeghe

Luka Elsner was pas sinds januari van dit jaar aan de slag bij KVK. Na een wat ongelukkige communicatie over het al dan niet ontslag van Yves Vanderhaeghe werd hij 31 januari voorgesteld als nieuwe T1 van de Kerels. Hij tekende een contract voor 3,5 jaar. Dat KVK toen bij Elsner uitkwam, had hij vooral te danken aan zijn werk bij toen nog tweedeklasser Union Sint-Gillis. Met de Brusselaars haalde Elsner de halve finale van de Beker van België en was hij lange tijd in de running voor een periodeticket en de daarbij horende promotiefinale.

Niet alleen KV Kortrijk volgde het werk van Elsner toen al met argusogen, ook Sporting Charleroi keek naar de Sloveense oud-verdediger als nieuwe hoofdtrainer. Een transfer naar de Jupiler Pro League kwam er toen echter niet: Elsner koos voor de Franse eersteklasser Amiens SC. Met die club degradeerde hij tijdens het coronaseizoen nadat de competitie vroegtijdig werd stilgelegd. De start in de Franse tweede klasse was niet wat het had moeten zijn, waardoor Elsner eind september 2020 werd ontslagen.

Mogelijke kandidaten?

Door het onverwachte vertrek van Elsner moet KV Kortrijk dus plots op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De interlandbreak met de halve finale van de Nations League voor de Rode Duivels donderdagavond tegen Frankrijk, biedt het clubbestuur wat ademruimte, maar KV Kortrijk maakt zich sterk op korte termijn een nieuwe trainer te kunnen voorstellen. Volgende week vrijdag 15 oktober staat de volgende competitiematch, in en tegen Club Brugge, op het programma.

Qua Belgische coaches lijken er niet al te veel opties op tafel te liggen. Er is natuurlijk Mbaye Leye, met wie KV Kortrijk in het verleden al contact had. Er is Peter Maes die na de slechte start van Beerschot moest vertrekken. En er zijn trainers als Stijn Vreven die al langer zonder club zitten. Algemeen manager Matthias Leterme is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar op het vertrek van Luka Elsner of mogelijke kandidaten om de vacante positie in te vullen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.