https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Kortrijk lijdt derde opeenvolgende thuisnederlaag tegen Charleroi

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

Een bleek KV Kortrijk verloor met 1-3 van een efficiënt Charleroi. De Kerels konden geen vuist maken en keken voor de derde opeenvolgende keer aan tegen een thuisnederlaag. Een povere 1 op 15 is de tussentijdse balans. Dinsdag wacht al een bekeropdracht tegen Lommel

De jarige Yves Vanderhaeghe wijzigde zijn team op één plaats. Ocansey kreeg de voorkeur op Jonckheere. Aan de overkant waren er twee veranderingen te noteren. Berahino en Nicholson zaten op de bank, Benchaib en Rezaei kwamen aan de aftrap.

De bezoekers bepaalden het tempo in de aanvangsfase. Maar het was KV Kortrijk die de beste kans had in de eerste minuten. Selamani bereikte met een hoekschop Gano. Het leer belandde bij Derijck, hij trapte op de doelman. Benchaib probeerde het dan eens van ver, maar kon Ilic niet verontrusten. Halverwege de eerste helft was het Charleroi die op voorsprong kwam. Makarenko liet zich de bal ontfutselen door Morioka. Rezaei lanceerde Gholizadeh en de Iraniër liet Ilic kansloos achter: 0-1.

Daarna viel de partij een beetje stil. KVK was niet bij machte om direct te reageren. Weer was daar Gholizadeh. Na een knappe dribbel kon hij zijn poging niet kadreren. De Kerels haalden opgelucht adem. Net voor de rust stak de thuisploeg nog eens de neus aan het venster. Rougeaux pakte uit met een geweldige voorzet, Selemani moest er eigenlijk alleen maar zijn hoofd tegen zetten. De aanvaller kopte te wild: weg kans, weg gelijkmaker.

Streng rood voor Derijck

KV Kortrijk startte het best aan de tweede periode. Ocansey zwiepte voor doel, Chevalier dwong Descamps tot een redding. Aan de overkant probeerde Gano een hoekschop weg te werken. Hij bereikte onbedoeld Fall, hij nam het leer in één keer op de slof. Ilic kon niet reageren: 0-2. De Kerels moesten echt uit een ander vaatje gaan tappen om een derde opeenvolgende thuisnederlaag te vermijden. Vanderhaeghe voerde een dubbele wissel door. Palaversa en Sainsbury moesten plaats ruimen voor Badamosi en Jonckheere.

 © BELGA
© BELGA

Meteen daarna miste Derijck zijn controle. Hij ging aan het broekje van Rezaei hangen en keek tegen een rood karton aan. De weg naar het doel was nog heel ver, een strenge beslissing. De daaropvolgende vrije trap leidde tot de 0-3. Fall knikte zijn tweede van de avond tegen de touwen. Na een uur was de match gespeeld. Gueye prikte nog de 1-3 binnen vanuit een scherpe hoek. De 1-4 van Teodorczyk werd afgekeurd voor buitenspel.

De jarige Yves Vanderhaeghe en KV Kortrijk moeten herbronnen na de zéér magere 1 op 15. Dinsdag volgt al de bekerpartij op bezoek bij Lommel uit 1B. (JC)

 © BELGA
© BELGA

Doelpunten: 22′ Gholizadeh 0-1, 55′ Fall 0-2, 62′ Fall 0-3, 81′ Gueye 1-3

Gele kaarten: 58′ Benchaib, 76′ Jonckheere

Rode kaart: 61′ Derijck

KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Sainsbury (59′ Jonckheere), Derijck, Rougeaux, Ocansey, Palaversa (59′ Badamosi), Makarenko, Selemani, Chevalier (77′ Van den Bossche), Gano (67′ Gueye)

Charleroi: Descamps, Botaka, Vranjes (77′ Malungu), Dessoleil, Kayembe, Gholizadeh (77′ Teodorczyk), Gillet, Benchaib, Morioka (67′ Ilaimaharitra), Fall (73′ Bruno), Rezaei (67′ Nicholson)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten