https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KV Kortrijk houdt drie punten thuis tegen Racing Genk

© Foto Belga
© Foto Belga
Redactie KW

KV Kortrijk won verdiend met 2-1 van Racing Genk. De Kerels moesten het zonder de vertrokken Mboyo doen, maar Gueye ontpopte zich tot de nieuwe aanvalsleider met twee goals. Onuachu scoorde voor de Limburgers. KVK boekt 9 op 9 in de terugronde tegen Standard, Gent en Genk: straffe kost.

Het was uitkijken naar de terugkeer van Teddy Chevalier. De Fransman tekende donderdag zijn contract bij KV Kortrijk. Aan de aftrap kwam de spits nog niet. Coach Yves Vanderhaeghe posteerde hem op de bank. Hannes Van Der Bruggen verving de vertrokken topschutter Ilombe Mboyo. Racing Genk-trainer John van den Brom zag geen redenen om zijn team te wijzigen na de recente 1-4-winst in Eupen.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers. Bongonda speelde Onuachu vrij, Ilic bracht redding. Tussendoor claimden de Kerels een penalty na vermeend handspel van Cuesta, maar er was te weinig aan de hand. Kortrijk speelde redelijk hoog, dat hield risico’s in. Genk heeft nogal wat vinnige dribbelaars in zijn rangen. Toma kon trappen, maar zijn poging werd afgeblokt. De herneming was voor Onuachu. Ilic pakte – alweer – uit met een knappe beenveeg.

Quasi uit het niets kwam KV Kortrijk op voorsprong. Derijck zag De Sart infiltreren en verstuurde een gemeten lange bal. De Sart verlengde perfect in de loop van Gueye. De spits bleef rustig en legde het leer fijntjes naast Vukovic: 1-0.

Racing Genk moest even bekomen. Gaandeweg namen de Limburgers toch weer het spel in handen. Onuachu ontdeed zich van Derijck en Golubovic – die laatste viel zelfs gewoon om, zo’n sterke beer is de Nigeriaan. De topschutter van de Jupiler Pro League deed alles prima tot hij moest afwerken: een afzwaaier richting de hoekschopvlag. Dewaele kon dan nog eens voorzetten, Gueye kreeg zijn kopbal niet binnen het kader.

Een goaltje voor Genk kon niet uitblijven. Muñoz speelde een een-tweetje met Ito, de Colombiaan bereikte Onuacha. Van dichtbij kon hij niet meer missen: 1-1.

Vliegenvanger Vukovic

Meteen na de pauze bereikte Golubovic de vrije Van Der Bruggen, maar de middenvelder is geen diepe spits. Zijn kopbal verdween over doel. Golubovic mocht nog eens voorbrengen. De Sart legde af voor Gueye, maar hij miste zijn trap.

KVK was het best uit de kleedkamer gekomen en kon dat ook verzilveren. Vukovic ging als een vliegenvanger onder de bal door. Gueye zei dankjewel en prikte zijn tweede van de avond: 2-1. Na vermijdbare balverliezen bij Genk lieten Selemani en Gueye zelfs na om de score hoger te laten oplopen.

Ito dook op tussen de lijnen en kon trappen. Zijn poging was naar het beeld van de tweede periode van Genk, slordig. Diezelfde Ito kwam heel goed weg met een geel karton, hij trapte half over de bal op Selemani. De Sart liet aan de overkant een goeie mogelijkheid liggen.

Retour de Chevalier

En dan was het tijd voor ”Le retour de Chevalier”, om het met de woorden van de stadionomroeper te zeggen. Teddy kreeg nog een dikke zes minuten om iets te tonen. Het slotoffensief van Genk bleef uit. Chevalier kon zijn rekening voor Kortrijk nog niet openen, hij trapte in de extra tijd voorlangs.

KV Kortrijk start zo met een knappe 9 op 9 aan de terugronde tegen Standard, Gent en Racing Genk. De troepen van Vanderhaeghe staan daardoor (voor even) op een knappe zevende plek. Volgende zaterdag moeten ze bevestigen op het veld van KV Oostende.

Doelpunten: 23′ Gueye 1-0, 41′ Onuachu 1-1, 54′ Gueye 2-1

Gele kaarten: 57′ Hines-Ike, 73′ Ito

KV Kortrijk: Ilic, Golubovic, Hines-Ike, Derijck, Dewaele, Van Der Bruggen (90+3′ Jonckheere), De Sart, Makarenko, Ocansey, Selemani (89′ Lepoint), Gueye (84′ Chevalier)

Racing Genk: Vukovic, Muñoz, Cuesta, Lucumi, Kouassi (60′ Hrosovsky), Toma (60′ Dessers), Heynen, Uronen (79′ Limbombe), Ito, Onuachu, Bongonda

(JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten