https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kortrijkzaan Sieben Dewaele van Anderlecht via Oostende naar Nancy

Sieben Dewaele, rechts naast Gauthier Ganaye, is tevreden met zijn nieuwe transfer. © (Foto PR)
Redactie KW

Sieben Dewaele, een 22-jarige middenvelder, komt over van Anderlecht en tekent een contract tot 2025 bij KV Oostende. Maar de kustploeg leent hem eerst een seizoen aan Nancy uit.

Sieben Dewaele is geboren en getogen in Kortrijk. In het seizoen 2019-2020 brak hij door als jeugdproduct van Anderlecht. Toen voetbalde hij vijftien keer voor paars-wit. Eveneens was hij een vaste speler in de nationale jeugdselecties van de Rode Duivels. Vorig seizoen leende Anderlecht hem aan de Nederlandse eersteklasser Heerenvee uit.

“Sieben Dewaele is een jonge Belgische speler met veel potentie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij al een tijdje op onze radar stond”, zegt KVO’s executive president Gauthier Ganaye. “We wilden hem aan het begin van deze transferperiode halen, maar dat was op dat moment niet mogelijk. Omdat we onlangs met Amadé en Koziello al twee middenvelders hebben aangetrokken en Nancy op die positie versterking nodig had, is het opportuun om hem eerst één seizoen bij Nancy te laten spelen. Volgend seizoen keert hij terug naar de Belgische competitie met een jaar extra ervaring op zijn teller.” (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.