Kortrijk kan OHL niet van eerste seizoenszege houden

Op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League heeft Oud-Heverlee Leuven zondagavond zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het versloeg Kortrijk met 2-1. Bij de rust was het nog 0-0 op Den Dreef.

Pas in de 50ste minuut maakte De Sart de openingstreffer op aangeven van Rezaei. Het was al zijn vierde doelkans voor de Leuvenaars. Dik tien minuten later speelde Aliuoi de bal door aan Selemani, die de 1-1 op het bord zette.

Rood voor Radovanovic

De pas ingekomen Siebe Schrijvers legde in de 78ste minuut de eindstand vast met een afstandsschot. Aleksandar Radovanovic pakte in blessuretijd nog een rode kaart.

Aleksandar Radovanovic pakte in blessuretijd nog een rode kaart.
Aleksandar Radovanovic pakte in blessuretijd nog een rode kaart. © BELGA/JOHN THYS

Ondanks de driepunter blijven de mannen van coach Brys met zeven punten zeventiende en voorlaatste. Ze staan staan nu wel op gelijke hoogte van Gent, Sint-Truiden en KV Mechelen. Kortrijk is met tien punten achtste.