Knotsgek openingskwartier eindigt in puntendeling voor Zulte-Waregem – Mechelen met 2-2

© JASPER JACOBS BELGA

SV Zulte Waregem ging deze avond met een goed gevoel richting Mechelen. Roodgroen pakte vorige week een broodnodige thuiszege tegen het Antwerp van Brian Priske. In het AFAS Stadion kon Essevee de drie punten niet mee naar huis brengen.

Een dol eerste kwartier waarin vier doelpunten vielen, twee voor KV Mechelen en twee voor SV Zulte Waregem, werd ook meteen de eindstand. Een eerlijk gelijkspel waar doelman Sammy Bossut zijn klasse etaleerde. Met dit gelijkspel komt Essevee met een puntje boven Seraing.

Vier in een kwartier

Wat een wedstrijdbegin. Pech voor mensen die een kwartier later inschakelden, want beide ploegen zorgden voor spektakel in het begin van de match. Zulte Waregem-speler Kutesa leed balverlies op eigen helft en daar kon KV Mechelen van profiteren. Mrabti legde de bal breed voor Schoofs en die bracht met een heerlijk hakje Cuypers voor doel.

De KV-spits twijfelde geen seconde en maakte er na vijf minuten 1-0 van. Essevee was nog niet eens bekomen van de eerste tegentreffer toen het een tweede slikte. De mannen van Dury lieten zich verrassen op een snel genomen hoekschop. Ex-Essevee speler Sandy Walsh trapte van dichtbij de 2-0 binnen. Meteen kopzorgen voor Dury, maar wat wist hij wat er zich een aantal minuten later ging afspelen.

Wat KV Mechelen zo snel kon, kon Zulte Waregem ook dachten ze. Gano kopte op hoekschop van Dompé zijn zevende van het seizoen binnen, 2-1. Na de aansluitingstreffer was de honger van de bezoekers nog niet gestild. We speelden nog geen kwartier en het vierde doelpunt van de avond hing al tegen de touwen. Essevee toonde aan dat het veerkrachtig was. De vinnige Dompé kreeg de bal vanaf de achterlijn goed terug tot bij landgenoot Sissako, die de gelijkmaker in één tijd binnentrapte.

Zinho Gano
Zinho Gano © KURT DESPLENTER BELGA

Na een weergaloos wedstrijdbegin moesten de twee ploegen wat op adem komen. KV Mechelen dreigde nog het meest, maar de match werd na de vier vroege doelpunten gekenmerkt door fouten en opstootjes. Gano en Souza kregen het even met elkaar aan de stok, maar scheidsrechter Vergoote bluste al gauw het brandje. De Bock en Humphreys zorgden ervoor dat het einde van de eerste helft nog wat gekruid werd met kleine overtredingen.

Het openingskwartier van de tweede helft was niet even spectaculair als dat van de eerste. KV Mechelen drukte vooral op de helft van de bezoekers en Essevee wist niet aan de druk te ontsnappen. De roodgroene fusieclub kon niet aan kansen komen en verviel weer in zijn oude spel. Passes en controles waren weer niet goed wat leidde tot kansen voor Malinwa.

Er was geen spektakel meer te zien in de rest van de tweede helft. Coucke voerde wel nog een goede parade uit op een schot van Dompé, maar dat was het ook. Bij dit duel zal vooral het openingskwartier nablijven.

Dinsdag trekt Zulte Waregem naar RWDM voor een bekerduel en volgende week zondag ontvangen ze Genk in de Elindus Arena.

Assistkoning Dompé

Voor de wedstrijd stonden er zes assists achter de naam van Jean-Luc Dompé. De Fransman, vorige week nog op de bank, had deze avond weer de smaak te pakken. Gano kopte zijn hoekschop binnen en Sissako zette zijn voet tegen de pass van Dompé. De assistkoning verliet het AFAS Stadion met twee nieuwe assists achter zijn naam, wat zijn totaal op acht brengt.

Jean Luc Dompe
Jean Luc Dompe © JASPER JACOBS BELGA

Uitstekende Bossut

Ondanks de twee vroege tegendoelpunten keepte West-Vlaming Sammy Bossut weer een prima wedstrijd. Op enkele gevaarlijke schoten van Cuypers, Schoofs en Souza bracht hij goed redding. Bossut verwees collega-doelman Louis Bostyn naar de bank. Benieuwd of Bostyn dinsdag opnieuw zijn kans zal krijgen. Dan gaan Dury en zijnen op zoek naar een bekerzege in het Edmond Machtensstadion van RWDM. (Elian Coussement)

DOELPUNTEN: 5’ Cuypers 1-0, 7’ Walsh 2-0, 9’ Gano 2-1, 15’ Sissako 2-2

GELE KAARTEN: 40’ Humphreys, 40’ Seck

RODE KAARTEN: /

KV MECHELEN: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Storm (69’ Shved), Cuypers (84’ de Camargo), Schoofs, Gouet (86’ Kaya), Mrabti, Vanlerberghe, Souza

ZULTE WAREGEM: Bossut, Pletinckx, Humphreys, De Bock, Ciranni, Seck, Sissako, Kutesa (91’ Fadera), Dompé, Vossen, Gano