https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kevin Vandendriessche start bij KVK tiende seizoen in Jupiler Pro League: “We zijn erg op onze hoede voor promovendus Seraing”

Kevin Vandendriessche trekt voor het eerste jaar het truitje van de Kerels aan. © (Foto VDB)
Redactie KW

Zaterdag is het zover: KV Kortrijk trapt zijn seizoen af tegen promovendus Seraing. Kevin Vandendriessche is een van de nieuwe gezichten bij de Kerels. Na zes seizoenen bij KV Oostende was het tijd voor iets anders. “Ik was echt ontgoocheld dat KVO me maar één jaar verlenging voorstelde”, zegt de 31-jarige polyvalente middenvelder.

De transfer van Kevin Vandendriessche werd al in januari aangekondigd. Versterking op het middenveld was broodnodig. De driehoek Van Der Bruggen-Makarenko-De Sart sloeg de poorten van het Guldensporenstadion dicht. Met Vandendriessche pakken de Kerels weinig risico. De Fransman staat erom bekend een harde werker te zijn die ook vooruit kan denken. Getuige daarvan zijn vijf goals en vier assists vorig seizoen bij KV Oostende.

Naast Vandendriessche haalde KV Kortrijk Mathias Fixelles aan boord. “Hij is ook zo’n harde werker”, zegt de Fransman. “Ik ken Mathias nu enkele weken, hij is een goeie speler. Zulke jongens hebben we nodig in het kampioenschap. Met Ante Palaversa erbij vormen we een coherent geheel. We zullen zien wie de trainer zal opstellen.”

Wie even de recente geschiedenis van de Jupiler Pro League bekijkt, stelt vast dat KV Kortrijk het eigenlijk zal doen met een middenveld dat ooit samenspeelde bij KV Oostende. Kevin Vandendriessche vindt bij KVK ook Michiel Jonkcheere terug. “Klopt, we hebben samengespeeld. Bij KVO verliep de samenwerking prima met Mich. Hij is ook zo’n speler die alles geeft voor het team.”

Ik ben hier gelukkig en wil het zo goed mogelijk doen bij KV Kortrijk

Na zes seizoenen vertrok Kevin Vandendriessche bij KV Oostende en was het tijd voor een nieuw avontuur bij KV Kortrijk. De Fransman zette in januari al een krabbel onder een overeenkomst tot en met juli 2023, voor twee seizoenen dus. Dat kon al begin dit jaar omdat de middenvelder zijn contract niet verlengde bij de Kustboys. Wat is daar fout gelopen? Vandendriessche wilde een nieuwe verbintenis voor twee seizoenen, maar KVO bood hem maar één jaar aan. “Ik was heel ontgoocheld, ja. Ik heb toch veel voor die club betekend. Anderzijds begrijp ik hun filosofie. Ze willen vooral met jongeren werken. Ik heb het een plaats gegeven. Uiteindelijk had ik al snel contact met het bestuur van KV Kortrijk en zij gaven me een goed gevoel. Of het moeilijk was om het seizoen vol te maken bij Oostende? Nee, ik heb nog een en ander neergezet. De coach bleef me vertrouwen geven en ik bleef staan in de ploeg.”

Toen Vandendriessche zijn handtekening zette, was Yves Vanderhaeghe coach bij KV Kortrijk. Iets later kreeg de West-Vlaming zijn ontslag. “Ik wist dat Yves trainer was en ik had nog met hem samengewerkt in Oostende. Dat leek me gemakkelijk om me te integreren, want ik ken zijn manier van werken. Soit, in het voetbal worden trainers soms ontslagen en dan moet je het doen met iemand anders. Dat is in dit geval Elsner.” Vandendriessche is lovend over zijn T1. “Hij is een moderne trainer met veel ideeën. Het is afwachten of het zal marcheren. Zijn benadering op voetbal is in elk geval top.”

Automatismen

Vraag is: hoe klaar is KV Kortrijk zo aan de vooravond van de competitiestart. Met Seraing, Antwerp, Genk en Union lijkt het op papier een harde noot om te kraken. “De voorbereiding is goed verlopen. We hebben hard gewerkt, ook op fysiek vlak. Maar de automatismen moeten nog aangescherpt worden. Dat is normaal. De eerste match tegen Seraing mogen we niet onderschatten. Tegen een promovendus spelen is altijd compliqué. Over de rest van ons programma kan ik alleen maar zeggen: ja, het is zwaar, maar je moet toch tegen elke ploeg voetballen. Of dat nu in het begin van het seizoen is of niet.”

De Fransman Vandendriessche is intussen een halve Belg geworden. Hij woont in Frankrijk in Zuid-Wervik, in vogelvlucht op zo’n 20 kilometer van Kortrijk. Sinds 2012 is hij aan de slag in ons land. Eerst voetbalde hij drie jaar in Moeskroen. De middenvelder start aan zijn tiende seizoen in de Jupiler Pro League. “Of ik ooit elders wilde voetballen? Nee, ik voel me hier echt goed. In het verleden waren er misschien wat opportuniteiten. Maar goed, binnenkort word ik 32. Ik ben hier gelukkig en wil het zo goed mogelijk doen bij KV Kortrijk.” (JC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten