Kerels halen 0-2-achterstand op tegen de Kakkers

Pape Habib Gueye en Geoffry Hairemans bikkelen om de bal. © BELGA/KURT DESPLENTER

KV Kortrijk en KV Mechelen hebben vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld in de openingswedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League. De thuisploeg haalde na rust een 0-2-achterstand op.

Mechelen begon het beste aan de partij begon. Nikola Storm vond na net geen kwartier spelen voor de eerste keer de netten en bracht de Kakkers op voorsprong. Vijf minuten later scoorde Storm zijn tweede van de avond.

In de tweede helft toonde KV Kortrijk veerkracht. Kristof D’Haene maakt net voor het uur op aangeven van Faiz Selemani de 1-2 met een streep in de kruising. De ingevallen Pape Habib Gueye hing in de 76ste minuut de bordjes gelijk in het Guldensporenstadion, 2-2 was meteen ook de eindstand.

Kristof D'Haene scoorde een weergaloze aansluitingstreffer.
Kristof D’Haene scoorde een weergaloze aansluitingstreffer. © BELGA/KURT DESPLENTER

Kortrijk miste de kans om aan de leiding te komen. Door het gelijkspel staat het voorlopig op de derde plaats met tien punten, samen met Standard en op één punt van Eupen en Club Brugge. KV Mechelen staat voorlopig negende met zeven punten, samen met KRC Genk, RSC Anderlecht en Charleroi.