Keeper Fabrice Ondoa (ex-KV Oostende) zes maanden naar Kroatische eersteklasser

Fabrice Ondoa kan een punt zetten achter een periode van anderhalve maand werkloosheid.

© BELGA
© BELGA

De Kameroense doelman Fabrice Ondoa, die eind vorig jaar bij KV Oostende wegens aanwezigheid op een lockdown-samenzijn ontslagen werd, heeft een contract van drie seizoenen getekend bij de Spaanse eersteklasser Deportivo Alaves. De Spanjaarden lenen hem voor de eerstkomende zes maanden aan de Kroatische eersteklasser NK Istra uit Pula uit.

Ondoa, in 2017 met Kameroen onder leiding van bondscoach Hugo Broos winnaar van de Africa Cup, was het trouwens compleet oneens met de beslissing van KV Oostende. Hij noemde het op sociale media ‘schandalig’ dat KV Oostende de beslissing tot ontslag had genomen zonder hem om uitleg te vragen. Ondoa kreeg dus niet de kans aan de huidige KVO-directie zijn versie van de feiten te geven. Andere eersteklassers die op een lockdown-samenzijn betrapt werden, ontvingen in ons land geen ontslagbrief. De beslissing van KV Oostende deed veel wenkbrauwen fronsen.

In de zomer van 2018 had Ondoa, na een periode bij Sevilla B, een contract van vier jaar getekend bij KV Oostende. Dat liep dus normaal nog tot juni 2022.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.