Jurgen Vandekerckhove nieuwe AVTJO bij Cercle Brugge

Jurgen Vandekerckhove is de nieuwe AVTJO bij Cercle Brugge.© GF
Jurgen Vandekerckhove is de nieuwe AVTJO bij Cercle Brugge.© GF
Redactie KW

Marc Van Opstaele stopte na 16 jaar bij groen-zwart als AVTJO en wordt in die functie opgevolgd door Jurgen Vandekerckhove.

Cercle Brugge verwelkomt binnen de jeugdwerking binnenkort heel wat nieuwe spelers. Ook op organisatorisch vlak verandert er een en ander. Marc Van Opstaele uit Ursel geeft als ATVJO de fakkel door aan Jurgen Vandekerckove (41) uit Ruddervoorde. Hij is gehuwd met Stefanie Verplancke met wie hij twee kinderen heeft, Milo (15) en Staf (12). Samen hebben ze V&V Vastgoed in de Oostkampse deelgemeente. Jurgen is ook zaakvoerder van grondontwikkeling Veldhuys en is al jaren binnen het voetbal actief, voornamelijk als scout.

Scouten

Jurgen is bestuurslid van KDC Ruddervoorde en was eerder al 16 jaar bij Cercle Brugge actief. Binnen een scoutingsteam bracht hij heel wat spelers naar groen-zwart die nu prof zijn en op het hoogste niveau voetballen, zoals Anton Tanghe van KV Oostende, Olivier Deman en Thibo Somers van Cercle en Thibault Vlietinck en Mathieu Maertens van OH Leuven.

“Mathieu vroeg ik op elfjarige leeftijd om voor Cercle te voetballen”, herinnert Jurgen. Ik was toen hoofdscout van de onderbouw. Vorig seizoen was ik overigens scout voor OHL, waar ik zeer graag werkte. Daarvoor was ik twee seizoenen bij Club Brugge actief, waar we onder andere Anton Tanghe konden binnenhalen. Bij Cercle kreeg ik nu een opportuniteit om het werk van Marc verder te zetten. Dinsdag bracht ik OHL hiervan op de hoogte en was het meteen mijn eerste werkdag op Cercle.”

Naar Elite 1?

Jurgen Vandekerckhove zal samen met Diederiek Vermeersch als ATVJO David Carpels (hoofd opleiding) nauw bijstaan. Tim Plovie, destijds nog samen in een ploeg bij de jeugd van Cercle met Thomas Buffel, blijft coördinator van de U8 tot en met de U12. Mitch Delcour wordt trainer van de U8. Zijn taken als coördinator worden overgenomen door David Carpels.

Er zijn ook heel wat nieuwe trainers, en andere medewerkers. Ondertussen kijkt men binnen de jeugdwerking uit of men volgend seizoen opnieuw tot de Elite 1 zal behoren. Een definitieve beslissing wordt eind mei, begin juni verwacht. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.