Johanna Omolo trekt van Cercle Brugge naar Turkije

Middenvelder Johanna Omolo van Cercle Brugge, tevens Keniaans international, heeft een transfer met Erzurumspor afgerond.

Johanna Omolo trekt naar Turkije.© Belga
Johanna Omolo trekt naar Turkije.© Belga

Johanna Omolo ging in 2017 naar Cercle Brugge, na eerdere passages bij Beerschot, Lommel en Antwerp. In 2018 maakte hij de promotie met groen-zwart naar de Jupiler Pro League. De 31-jarige Keniaan maakte de volledige voorbereiding op het huidige seizoen met de A-kern mee en kon uiteindelijk toch overtuigen zodat zijn contract met een jaar werd verlengd.

Nu gaat hij na ruim een half seizoen een nieuwe uitdaging aan bij de promovendus en de huidige rode lantaarn in de Turkse competitie Erzurumspor. Omolo heeft de dubbele nationaliteit en woonde in Oostkamp samen zijn echtgenote Gladys en hun twee kinderen: Kai en Mila.

Omolo Foundation

Hij kwam in 2007 naar ons land, ontvluchtte de ellende van zijn jeugd in Dandora, waar een klein miljoen mensen leven. Hij is nog steeds begaan met zijn landgenoten in Kenia en steunt met de Omolo Foundation circa tachtig kinderen in Dandora. Hij ontving er in 2019 de FIFPro Merit Award voor.

Verwacht wordt dat Cercle eerstdaags een nieuwe, ervaren centrale middenvelder zal voorstellen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.