Jimmy De Wulf na het late gelijke spel in Genk: “Deze match had Cercle altijd moeten winnen”

© JOHAN EYCKENS BELGA
Redactie KW

Na het goede spel van de voorbije weken op Oostende, tegen Antwerp en Standard en in Genk, blijft groen-zwart met amper twee punten op twaalf in die matchen voorlaatste. “Een rangschikking is maar een rangschikking”, zucht Jimmy De Wulf. “Op het einde van de rit nemen we slechts één punt mee naar huis. We hameren er al een tijdje op dat ons spel zeker niet slecht is. Als je ons vandaag op het veld van Genk ziet spelen, is dit alleen maar goed nieuws voor de toekomst van dit Cercle Brugge.”

Jimmy De Wulf (41) werd in 2014 jeugdtrainer bij groen-zwart en werkte zich via de U17 en de beloften op tot assistent-trainer binnen de A-kern. Vorig seizoen mocht hij reeds een eerste keer ad-interim het hoofdtrainerschap op zich nemen in de bekerwedstrijd op OH Leuven dat toen door Cercle werd gewonnen. Yves Vanderhaeghe was reeds als hoofdcoach aangeworven en volgde alles van in de tribune.

In de Genkse Cegeka Arena nam De Wulf zondagavond samen met de Oostenrijker Miron Muslic de coaching op zich omdat Vanderhaeghe een positieve coronatest had afgelegd en in quarantaine moest verblijven. “Voor aanvang van de wedstrijd in Genk hadden we voor een gelijkspel getekend”, klinkt De Wulf. “Het is een groot compliment voor onze spelers dat we na zo’n wedstrijd terecht ontgoocheld zijn. Deze wedstrijd hadden we altijd moeten winnen, zeker met het aantal kansen die we afgedwongen hebben. We mogen nu zeker en vast het positieve niet vergeten. De jongens hebben gevochten als leeuwen”, stak De Wulf de spelersgroep nog een hart onder de riem.

Zure nasmaak

De slotwedstrijd van de veertiende speeldag liet bij de aanhang en de spelers alvast een zure nasmaak. Voor de zoveelste keer dit seizoen en ook in de voorbije jaren werd met de punten gemorst in het slot van de match. Daarnaast leeft er binnen De Vereniging het gevoel dat ze niet geholpen worden door de arbitrage. Aanvoerder Hannes Van der Bruggen uitte zo zijn ongenoegen via Twitter over een fout die werd begaan op Matondo, zonder strafschop, en de overtreding die zogezegd werd gemaakt door Miangue voorafgaand aan zijn doelpunt. “Goeie match van ons”, klinkt het bij de Gentenaar.

“We vergaten enkel onszelf te belonen door de ballen binnen te trappen en de drie punten mee te pakken. Our bad! Buitenspel is buitenspel, ook al is het maar drie millimeter, maar mogen we bij deze fases ook even bij stilstaan”, aldus Van der Bruggen verwijzend naar twee vreemde beslissingen van scheidsrechter Bram Van Driessche.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.