Jelle Vossen knalt leidersambities van KV Oostende aan flarden

© (Foto BELGA)

In de vijfde minuut en vijf minuten voor affluiten dook Jelle Vossen dicht voor Guillaume Hubert op. Tweemaal aarzelde de scherpschutter niet. Zulte-Waregem won de derby in Oostende met 0-2.

Voor de wedstrijd gaven allen de recent overleden Franck Berrier een staande ovatie met applaus als eresaluut. Luissint, Dumesnil, Schmisser, Siani en Vandendriessche – vijf gewezen KVO-ploegmaats van Berrier waarvan drie aanvoerders – verzorgden samen de aftrap.

De spionkop van KV Oostende werd na 4’44” heel stil toen Vossen, knap bediend door David Hubert, al te eenvoudig vanop de links de bal in de open rechterbenedenhoek kon droppen. Doelman Guillaume Hubert maakte geen kans. Meteen nummer vijf voor Vossen dit seizoen. Een kopbal van Tanghe en een zwevertje van Bätzner centimeters over de lat vormden het Oostendse antwoord. Nog voor het kwartier kon het ook 0-2 staan maar Gano, in een verder verleden nog in het Oostendse shirt, besloot slordig over doel. De mooiste KVO-dreiging kwam op naam van D’Arpino. Tegen zijn vrijetrap bewees Bostyn zijn klasse.

Gueye trachtte ook Bostyn in gebreke te vinden maar dat lukte niet meteen. Wel leverden zijn inspanningen een hoekschop op. De eerste helft eindigde heel uitzonderlijk. In de ene minuut toegevoegde tijd mocht Ciranni een vrijetrap nemen. Hij treuzelde zo lang dat ref Van Driessche plots de eerste helft affloot.

Verschil in efficiëntie

Na de rust probeerden de Oostendenaars zo snel mogelijk de gelijkmaker af te dwingen. Vele aanvallen stuurden ze richting hun spionkop maar nooit konden ze doelman Bostyn echt bedreigen. Een aardig voetballend KVO, dat aan de rust al Capon en Ambrose voor D’Haese en Tanghe op het terrein stuurde, kreeg vooral kleine kansjes.

Wanneer invaller Kutesa in de 84ste minuut Vossen bediende, ging het licht in de Diaz Arena figuurlijk uit: 0-2. Een verschil in efficiëntie tussen beide aanvalslinies. KVO mocht zijn leidersplaats vergeten en zakt naar de achtste plaats. Zulte Waregem stijgt naar de tiende stek. (PR)