https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ivan Leko of Philippe Clement,wie is de mooiste van het land?

©BRUNO FAHY BELGA
©BRUNO FAHY BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Eerst die 2 centimeter waardoor Club Brugge de 1/8ste finales van de Champions League miste en door de mist moest Club dinsdagnacht dan nog landen in Brussel in plaats van in Oostende: het was Rome zien en een beetje sterven voor Club deze week

Gevochten als gladiatoren en bijna werd Prins Charles de keizer van Rome, maar het mocht niet zijn. Maandag kent Club zijn tegenstander in de 1/16de finales van de Europa League. Zal het wellicht geen klepper zijn met de grandeur van Manchester United zoals vorig seizoen (Club is reekshoofd), er zitten best lekkere namen bij. Maar voortgaande op haar prestaties in de groepsfase van de Champions League mag Club best verder denken dan die 1/16de finales.

Vraag is of Club ondanks de trots in Rome nog hetzelfde zal kunnen opbrengen in de Europa League – voor het eerst in de geschiedenis van de club de 1/8ste finales van de Champions League halen, was uiteindelijk hét grote doel dit seizoen. Naast een tweede opeenvolgende landstitel natuurlijk. Tweede vraag is dan meteen in hoeverre een succesvolle campagne in de Europa League kan knabbelen aan de titelkansen.

Vraag maar aan Michel Preud’homme, de campagne 2014-2015 waarin Club doorstootte tot de kwartfinales van de Europa League kostte Club dat seizoen wel de titel. En Club kan momenteel maar beter uitkijken. Het zal meer weerwerk krijgen dan vorig seizoen. Te beginnen komende zondag.

Want naast Genk – de Limburgers zijn weer helemaal on speed – blijft Antwerp ondanks de 5 op 15 de grootste concurrent voor de titel. En Club haalt in eigen land maar geen stabiel niveau, terwijl de Great Old echt al beter voetbal bracht. En dan heeft Antwerp na zijn avondje Wembley donderdag wel twee dagen minder recuperatie, Club mag zich van een aantal oude bekenden, Ivan Leko en Lior Refaelov voorop, aan een warme ontvangst verwachten.

Het wordt toch een leuk duel, Leko-Clement, allebei met Martinez genomineerd voor sportcoach van het jaar zelfs. Leko moest weg uit Brugge voor Clement. Maar al meteen bij zijn terugkeer in België pakte Leko Club en Clement koud terug in de bekerfinale… wat Clement nog niet is vergeten. Het spel van de Great Old in de Europa League maakte bij momenten nog meer indruk dan dat van Club in de Champions League, al was de tegenstand natuurlijk een stuk minder. Terwijl Leko afgelopen weken dan weer evenveel lof kreeg voor de wilde frisheid die hij op recordsnelheid in de Great Old kreeg als Clement voor zijn resultaten met Genk en Club. Clement (8) haalde in de Champions League dan weer het record van Leko (6) neer inzake het meest aantal punten met Club. Wie speelt nu het beste voetbal van het land? Wie is nu de mooiste van het land? Zondag! John moet nog even wachten.

Reageren? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten