https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Is Yves Vanderhaeghe nog steeds een beetje Na-Yveske?

© BELGA
© BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

KV Kortrijk moet na twee opeenvolgende nederlagen stilaan alweer meer naar onder dan naar boven kijken. Het staat grijs tussen top 8 en bedreigde zone, vraag is of van de Veekaa veel meer mag worden verwacht? Van een club die voor twee maal 300.000 euro deze maand zijn topscorer Ilombe Mboyo en aanvoerder Hannes Van Der Bruggen liet vertrekken?

Indien het bericht klopt dat KVK op het einde van dit seizoen coach Yves Vanderhaeghe, straks einde contract, zal inwisselen voor de Sloveen Luka Elsner, vindt het bestuur alvast van wel. Maar klopt het bericht van Het Nieuwsblad, dat KVK meteen staalhard ontkende? Een bericht van een journalist die bekend staat voor zijn afkeer voor fake news en alles steeds driedubbel checkt? Die van ceo Matthias Leterme te horen kreeg: “We gaan het toch ontkennen!”…?

Zo is het gegaan. ’s Anderendaags wilde Elsners management Alliance Soccer Consulting in elk geval niks (meer) toegeven, wellicht na een woedende telefoon van Leterme over het lek. KVK moet nog tot minstens april verder met Vanderhaeghe. ‘Yveske’ kreeg ook meteen te horen van Leterme dat het bericht niet klopte, en dat ze snel zouden samenzitten. Om over een contractverlenging te praten of voor de tijding dat KVK een nieuwe weg wil inslaan, dat is nog steeds niet duidelijk – Leterme zit thuis met het covid 19-virus.

We denken: dat laatste. KVK wil aan een nieuwe ploeg bouwen – Mboyo, Van Der Bruggen en Lepoint zijn al weg, Makarenko moet ook terug naar Anderlecht. Maar vooral: Elsner heeft als coach een heel ander profiel dan Vanderhaeghe. Elsner, pas 38, is een ‘moderne’ coach: tactisch bezeten, data-driven, communicatief, intellectueel zelfs – hij liet bij Union zijn spelers vakboeken lezen. Vanderhaeghe is eerder no-nonsense, peoplemanager, liever boemboem met een gebalde vuist dan blablabla. Maar tegelijk nog steeds een beetje Na-Yveske, geen oog voor de manoevres boven hem? Het overkwam hem nu al drie keer. Bij KVO dacht hij echt dat Marc Coucke zich zou houden aan het beloofde aantal wedstrijden respijt, in Gent wist iedereen al een jaar lang dat voorzitter Ivan De Witte een communicatiever type wilde en nu wordt hij wellicht opnieuw koud gepakt. Want de tijd van voorzitter Allijns en zijn ouderwetse voorliefde voor jongens van de streek is voorbij. Met Ronny Verhelst heeft KVK nu een vooruitstrevende ondernemer/voorzitter die grijs niet leuk vindt. ‘Bedankt, Yves…’ Zo puur is de Roeselarenaar: daags na zijn ontslag bij Gent nodigde hij mij uit voor een boterham bij hem thuis, elke andere coach steekt zich na een ontslag wekenlang weg. Ik vrees dat ik binnenkort opnieuw mag gaan ontbijten.

Reageren? frank.buyse@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten