Invaller Gueye reddende engel van KVO in Moeskroen

Makhtar Gueye lukte in blessuretijd de winnende treffer.© BELGA
Makhtar Gueye lukte in blessuretijd de winnende treffer.© BELGA
Redactie KW

Het leek een frustrerend avondje te gaan worden voor KV Oostende op bezoek bij degradatieklant Moeskroen. Een discutabel afgekeurd doelpunt in de eerste helft leek de Kustboys de adem af te snijden. Tot een alerte Gueye als invaller scoorde en Oostende de drie punten schonk.

Alexander Blessin pakte voor deze belangrijke pot uit met een verrassende basiself: geen Gueye, geen D’Haese en – vooral – géén Jelle Bataille. Marko Kvasina, Ari Skulason en Brecht Capon mochten wel starten.

“Op basis van de traingsweek, oefenmatch en tegenstander lijken me enkele wissels opportuun”, verklaarde de coach vooraf. Kevin Vandendriessche was out met een gebroken vinger, Anton Tanghe werd door Freddie Jäkel naar de bank verdrongen.

Een schotje van Capon en leuk hakballetje van Sakala betekenden een aardig begin van de kustploeg. Maar na een minuut of tien zakte het spelpeil weg: veel (kop)duels en middenveldspel, weinig kansen of opwinding. Tot halfweg de eerste helft Guillaume Hubert knap moest tussenkomen op een afstandsschot van Lepoint.

Geen uitgespeelde kansen

Hjulsager probeerde het dan twee keer van op zo’n twintig meter: met het eerste schot had Koffi weinig moeite, bij het tweede moest de Burkinees al meer z’n kunnen tonen. ’t Was symbolisch: drang naar voren was er wel, uitgespeelde kansen bleven uit.

Het geluk leek aan de zijde van de Kustboys te staan. Op een corner ging een wapperende Koffi riant naast de bal en werkte Sakala binnen. Maar na tussenkomst van de VAR keurde de ref het doelpunt af voor een vermeende fout of buitenspel van Arthur Theate.

Bizar, veel leek er niet aan de hand. Frustratie alom bij spelers en technische staf. Aan de overkant kopte Da Costa maar net over – dan toch wat suspens in voorts zoutloze eerste helft.

Moeskroen angstvallig achteruit

Het spelbeeld bleef onveranderd bij het begin van de tweede helft: KVO ging vol voor winst, Moeskroen kroop angsvallig achteruit. Na tien minuten verdiende een gevaarlijke schuiver voorlangs van Sakala beter.

KVO had meer balbezit, meer geslaagde passesn, maar toch hield Moeskroen te makkelijk stand. Echte kansen bleven uit en de spanning nam toe. Blessin gooide in korte tijd Gueye, Bataille, D’Haese en de jarige Thiam in de strijd.

Koffi steekt een handje toe

Gueye bewees zijn fysieke sterkte met een goeie aflegger naar Hjulsager, maar diens vizier stond al een hele avond niet goed afgesteld. Aan de overzijde bleef het oppassen voor een dodelijke tegenprik van Les Hurlus – die tussendoor maar wat graag tijd rekten tijdens stilstaande fases en vervangingen. Mooi om zien? Absoluut niet.

Tot Koffi – alweer – besloot om een handje te helpen in de blessuretijd. Op een voorzet van Hjulsager kon de keeper de bal niet oppikken, de ingevallen ‘Mighty Makhtar’ Gueye reageerde alert en tikte binnen. De zucht van opluchting kon je voelen van Henegouwen tot aan de kust. KVO op de valreep steviger op plek vier.

(TVA/ foto BELGA)

Doelpunten: 90+2’ Gueye (0-1)

Geel: Hocko, D’Arpino

Moeskroen: Koffi, Ciranni, Silvestre, Agouzoul, Mohamed, Hocko (76’ Harbaoui), Lepoint (54’ Xadas), Bakic, Tabekou, Da Costa, Badibanga (54’ Onana) (bank: Dabila, Onana, Harbaoui, Faraj, Gillekens, Xadas, Gnohere)

Oostende: Hubert, Jäkel, Theate, Hendry, Skulason (73’ D’Haese), Capon (73’ Bataille), D’Arpino, Bätzner, Hjulsager, Sakala (80’ Thiam), Kvasina (68’ Gueye) (bank: Castro, Bataille, Gueye, D’Haese, Boonen, Thiam, Tanghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.