Inspiratieloos Club Brugge verliest op eigen veld van Antwerp

Noa Lang (Club Brugge) krijgt een rode kaart van scheidsrechter Nicolas Laforge.©KURT DESPLENTER BELGA
Noa Lang (Club Brugge) krijgt een rode kaart van scheidsrechter Nicolas Laforge.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Voor het eerst in 2021 verloor blauw-zwart een competitiewedstrijd. Dichtste achtervolger Antwerp speelde uitgekookt en zat al bij de rust op rozen. Lamkel Zé opende vroeg de score na een misverstand in de defensie, op slag van rust verdubbelde Gouden Schoen Refaelov de score vanop de stip. De tweede helft werd vooral gekenmerkt door opstootjes en overtredingen.

Een drievoudige wissel bij rust leidde maandag de zege van Club Brugge in op het veld van AA Gent. Niet toevallig kreeg dat drietal nu wel de voorkeur: Denswil, Rits en De Ketelaere waren er van bij de start bij. Ook Kossounou verscheen aan de aftrap na zijn schorsing van twee wedstrijden. Antwerp was niet naar West-Vlaanderen afgezakt met heel veel aanvallende intenties. Lamkel Zé speelde diep voorin, met Refaelov achter hem in steun.

Dubbele achterstand bij rust

Lamkel Zé wist hoe scoren op Jan Breydel voelde: tijdens het bekertreffen vorige maand scoorde hij de aansluitingstreffer. Dit keer had hij maar negen minuten nodig om raak te schieten . Een half mislukte intrap van doelman De Wolf verraste het hart van de Club-defensie, waardoor Lamkel Zé helemaal alleen voor Mignolet verscheen en onder hem kon binnenschuiven.

De reactie van Club op die vroege tegentreffer was lauwtjes. Flankspelers De Ketelaere en Lang werden te weinig in het spel betrokken. Club probeerde vooral door het overbevolkte centrum te infiltreren. Mata, nochtans bezig aan een sterk seizoen, kende ook niet zijn beste partij. Toen hij gefrustreerd een bal wegkeilde, trapte hij ei zo na een ballenjongen aan. Op slag van rust veroorzaakte diezelfde Mata, weliswaar onbewust, een strafschop toen hij een bal wilde ontzetten. Batubinsika stak er nog zijn voet tussen waardoor Mata de verdediger aantrapte. Bal op de stip en Refaelov verdubbelde de voorsprong.

Twee keer geel

Dit keer geen schokeffect met meerdere wissels. Clement startte de tweede helft met dezelfde elf namen die een ondermaatse eerste helft speelden. Ongeïnspireerd, zonder ‘sweat’ vandaag. Dan kon ook de ‘glory’ niet volgen. Doelkansen kwamen er niet, maar een aantal snedige overtredingen en opstootjes zorgden toch voor de nodige peper. Noa Lang kreeg al binnen de minuut geel en mist zo de volgende competitiewedstrijd. Wat later bleef een armbeweging van Denswil ongestraft. De poppetjes gingen pas echt aan het dansen toen De Pauw en Mechele elkaar een duw uitdeelden . Laforge schoof beide heren een geel karton voor de neus.

Het was wachten tot minuut 65 vooraleer Brugge een goede mogelijkheid kreeg. Vanaken haalde uit, doelman De Wolf geklopt maar hij kreeg hulp van het doelkader. Bas Dost, maandag nog twee keer op het scorebord, was onzichtbaar. Hij werd nauwelijks in de acties betrokken en Clement maakte na 75 minuten een einde aan zijn lijdensweg. Tot een sloffensief kwam het evenwel niet meer. Met nog een tweede gele kaart voor Noa Lang was de rotmiddag compleet voor de thuisploeg. Antwerp speelde de partij volwassen uit. Het gaf over de gehele partij nauwelijks kansen weg en verkleint de kloof in het klassement tot zestien punten. Beide ploegen komen elkaar nog twee keer tegen in de play-offs. (JT)

Club Brugge : Mignolet, Denswil (61’ Sobol), Kossounou, Mechele, Mata, Rits, Vormer, Vanaken, De Ketelaere, Dost (76’ Pérez), Lang.

Antwerp : De Wolf, Lukaku, Le Marchand, Batubinsika, De Laet, Hongla, Verstraete, Haroun, De Pauw, Refaelov (76’ Gerkens), Lamkel Zé.

Gele kaarten : 32’ Hongla, 40’ Mata, 46’ Lang, 60’ De Pauw, 60’ Mechele.

Rode kaarten : 89’ Lang (2x geel).

Doelpunten: 9’ 0-1 Lamkel Zé, 43’ 0-2 Refaelov (pen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.