https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hoe zou het nog zijn met Kristof D’Haene? “Ik mik op volgend seizoen”

Redactie KW

Kristof D’Haene kwam voor het laatst in actie in oktober vorig jaar. De 30-jarige linksachter van KV Kortrijk onderging een operatie aan de heup. Sinds deze week staat D’Haene weer op het trainingsveld. “Ik wil geen risico’s nemen en mik op volgend seizoen”, zegt de West-Vlaming.

Pakweg vijf maanden moest Kristof D’Haene noodgedwongen toekijken vanaf de zijlijn. De verdediger moest zijn seizoen staken na de match tegen Anderlecht op 23 oktober 2020. Een heupblessure gooide roet in het eten. “Voor die wedstrijd voelde ik al iets. Het komt erop neer dat mijn heupkop schuurde tegen mijn heupkom. Dat hebben ze operatief bijgewerkt zodat ik weer soepel kan bewegen.”

De revalidatie van D’Haene zit er nog niet helemaal op. Hij zit op schema. “Ik kan al de opwarming mee afwerken met de groep en ook de trap- en passoefeningen. Daarna werk ik individueel verder met de kinesist. Het is niet de bedoeling om meteen mijn heup te veel te belasten door een volledige groepstraining af te werken.”

De West-Vlaming drukt meteen alle mogelijke hoop op een terugkeer dit seizoen de kop in. “Het is niet de bedoeling dat ik nog minuten zal maken. We gaan geen risico’s nemen. De pijn is zo goed als weg. Ik ben blij dat mijn revalidatie er bijna gedaan is. Het was de eerste keer in mijn elfjarige carrière als prof dat ik met zo’n zware blessure te maken kreeg. Het was lastig. Na de laatste wedstrijd hebben we nog een maand training. We zullen keihard werken naar volgend seizoen toe.”

Extra concurrentie

Ocansey en Golubovic namen zijn plek in op de linksachter. “Ocansey is eigenlijk een aanvaller, maar hij deed het degelijk. Dat zijn dan ook concurrenten voor mij geworden zeker? (lacht) In het voetbal denk ik meestal aan mezelf. Ik moet ervoor zorgen dat ik topfit ben en dat de trainer op me kan rekenen.”

D’Haene gaat er net als iedereen met een dosis gezond verstand van uit dat Play-off 2 niet meer haalbaar is na het verlies in Eupen. “We konden geen lijn steken in onze prestaties. Ik had meer verwacht van dit seizoen. Onze nieuwe coach Luka Elsner kan verder werken aan zijn accenten, volgend jaar zullen we beter doen. Ik had al een paar gesprekken met Elsner, hij is een op en top gentleman. Het is heel duidelijk wat hij verwacht van zijn spelers.”

D’Haene blijft op zijn hoede voor de laatste drie matchen. “Ik snap eigenlijk niet vanwaar die slechte prestatie in Eupen kwam. Op Anderlecht deden we het prima en we lieten dan na om die driepunter te verzilveren. De wil om te winnen ontbrak de laatste weken. Volgende week ontvangen we Club Brugge. We moeten nog een paar punten pakken, of dat nu tegen Club, Beveren of Mechelen is, maakt niets uit. We zijn mathematisch nog niet zeker van het behoud.”

(Jochen Coorevits)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.