https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Het is voor Club dubbel of mis

Noa Lang en Charles De Ketelaere vieren de titel van Club Brugge. Vertrekt één van de goudhaantjes nog bij Blauw-Zwart? (foto Getty) © Getty Images
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

De fans van Club mochten vorige zaterdag al proeven in de wedstrijd om de Supercup tegen bekerwinnaar Genk en mogen zondag op speeldag 1 van de nieuwe competitie, die dit weekend in 1A al van start gaat, opnieuw met 10.000 binnen voor Club-Eupen. En zaterdag is het aan de supporters van KV Kortrijk dat Seraing ontvangt en van KV Oostende dat Charleroi op bezoek krijgt, die tribunes worden ook weer voor 1/3de gevuld. En volgende week is het dan aan de supporters van Cercle Brugge en Zulte Waregem – voorlopig zijn enkel thuissupporters welkom.

Football is coming home…: terug bij de fans. Zaterdag bleek in Jan Breydel hoe opgewonden het elke voetballiefhebber maakt en hoe de passie van het volk in de tribunes de spelers meteen een niveautje hoger tilt – zeker bij blauw-zwart. En the best is yet to come, vanaf 13 augustus zijn weer volle stadions mogelijk – hout vasthouden.

In Jan Breydel bleek al hoe fans in de tribunes de spelers optillen

Het geeft deze zo vroege start van de nieuwe competitie een nieuwe dimensie: iedereen blij. We kunnen alleen maar hopen dat de supporters van de West-Vlaamse clubs daarmee geen al te hoge verwachtingen koesteren. Want er zijn nog véél vragen. Club won dan wel verdiend de Supercup, er zullen toch nieuwe namen moeten komen om de landskampioen dezelfde dynamiek en superioriteit te geven van vorig seizoen. Het is eigenlijk dubbel of mis: ofwel manifesteert Club, nu ook met Amerikaans kapitaal, zich met een derde opeenvolgende titel inderdaad als het Bayern München van België. Of Antwerp (vooral) en Genk (misschien) plaatsen echt weer hun voet naast blauw-zwart. Een boude voorspelling: we vrezen het tweede.

Wat KV Kortrijk, Zulte Waregem en Cercle Brugge dit seizoen waard zijn, is nog moeilijker in te schatten. In Kortrijk waait een nieuwe wind, Essevee lijkt zelfs zonder topscorer Gianni Bruno beter gewapend en Cercle is alvast beter voorbereid. Maar het zou ons zeer verbazen als één van die drie clubs de top 8 haalt. En dat geldt nog het meest voor KV Oostende. De ploeg die vorig jaar zo stuntte, is leeggeplukt. Indien Blessin, terecht Trainer van het Jaar, met de momenteel nog zo magere kern dit seizoen kan wegblijven van de degradatieplaatsen, is dat een even groot mirakel als de vijfde plaats van vorig seizoen. Maar voor alle vijf geldt het oude cliché: met een vlotscorende spits ben je al halfweg. Het woord is aan Gano (Zulte Waregem), Herrmann (KVK), Gueye (KVO) en Denkey. De ene al nieuwer dan de andere, maar voor elkeen geldt duidelijk: time to shine. Zie hiernaast. En als Bas Dost woord houdt, zie verder, moet Club zich misschien nog niet veel zorgen maken.

Time to shine: de fans in de tribunes popelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten