Het droomelftal van Patje ‘Boem Boem’ Goots: Antwerp-icoon kiest voor zeven spelers van Club Brugge

Het dreamteam van Patrick Goots, met zeven spelers van Club Brugge en vier van Antwerp. © Foto's Belga/Collage KW
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Zondag kan het al wat duidelijker worden: kan het ambitieuze Antwerp dit seizoen écht al zijn voet naast landskampioen Club Brugge zetten? Na de dreun van City voorspelt analist en Antwerpwatcher Patrick Goots opnieuw een heftige namiddag voor Club. “De Antwerpfans zullen Lang 90 minuten jennen.” Maar ‘Patje Boem Boem’ ziet wel veel meer kwaliteit bij Club. Bijna dubbel zoveel om precies te zijn.

Antwerp-Club wordt zondag een clash. “Het is voor de supporters dé match van het jaar, nog meer dan de derby tegen Beerschot zelfs. Club staat voor een heel heftige match”, stelt Patrick Goots (55), huisanalist en Antwerpwatcher voor de Gazet van Antwerpen. Maar Antwerp is wel (nog) geen echte titelconcurrent voor Club Brugge volgens Patje Boem Boem.

“Club staat veel verder. Priske zegt dan wel dat hij Club van een nieuwe titel wil houden, maar ik wil dat nog wel eens zien.” Daarvoor is volgens Goots het kwaliteitsverschil nog te groot. Goots onderstreept dit ook wanneer hij zijn droomelftal uit beide teams mag samenstellen. Voor de elf posities kiest hij zeven keer voor een speler van Club, en dus maar vier keer voor een Antwerpspeler. “Dat is ook de waardeverhouding tussen beide ploegen.”

Patrick Goots: “De Ketelaere zal verder geraken dan Frey, hoor.”
Patrick Goots: “De Ketelaere zal verder geraken dan Frey, hoor.” © Getty Images

Doel

MIGNOLET boven Butez

Patrick Goots: “Zonder twijfel natuurlijk, al is Butez wel aan een heel goed seizoen bezig. Hij staat bij Antwerp achter een verdediging die ik niet erg sterk vind en heeft daardoor al heel werk moeten opknappen. Hij heeft de ploeg al met een paar fenomenale reddingen moeten rechthouden. Maar Mignolet is nog altijd de beste.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet © BELGA

Verdediging

MATA boven Bataille en Buta

“Ook al kende Mata dinsdag een moeilijke avond tegen City, hij blijft voor mij een van de beste rechtsachters in België. Zowel aanvallend als verdedigend. Bataille en Buta zijn beiden nogal wisselvallig en hebben het vaak moeilijk tegen snelle tegenstanders. Bataille is door zijn aanvullende impulsen iets beter, Buta kiest in de zone van de waarheid te vaak voor de verkeerde oplossingen. Maar Bataille heeft het tegen snelle jongens als Dompé verdedigend soms wel moeilijk.”

Clinton Mata
Clinton Mata © BELGA

HENDRY boven Almeida

“Ook simpel, vind ik. Hendry heeft de draad van zijn sterke prestaties bij KV Oostende bij Club gewoon weer opgenomen. Terwijl precies de defensie hét werkpunt is voor Antwerp. Almeida is een heel goede voetballer, maar hij mist de kracht, de présence en de intelligentie van Hendry.”

Jack Hendry
Jack Hendry © BELGA

DESSOLEIL boven Nsoki

“Een moeilijke. Maar ik denk dat de linksvoetige Dessoleil een heel complementair duo zou vormen met Hendry. Hij heeft nog niet gepresteerd zoals bij Charleroi, maar is in een ploeg terecht gekomen die vooral achteraan nog zoekende is. Maar hij is krachtig en kopbalsterk, terwijl de jonge Nsoki nog al te vaak goede dingen afwisselt met slechte.”

Dorian Dessoleil
Dorian Dessoleil © BELGA

DE LAET boven Sobol

“Ritchie is in ieder geval dankzij zijn passie en inzet een speler die perfect zou passen bij Club Brugge. Al wisselt hij dit seizoen wel goede wedstrijden af met mindere. En hij kwam vorig seizoen toch beter tot zijn recht in een driemansverdediging, vind ik. En links staat Ritchie als rechtsvoetige niet echt op zijn plaats.”

Ritchie De Laet
Ritchie De Laet © BELGA

Middenveld

BALANTA boven Nainggolan

“De buffer voor de verdediging, hé. In de zeer moeilijke wedstrijden kan Clement altijd op hem rekenen. Terwijl het nog wachten is op de Radja die Antwerp toch verwachtte. Hij bleef gespaard voor de EL-match op Fenerbahce (donderdag, red.), maar ik verwacht hem zondag wel.”

Eder Balanta (links)
Eder Balanta (links) © BELGA

VERSTRAETE boven Rits

“Rits is misschien wel een betere voetballer dan Verstraete, maar Birger heeft de laatste twee maanden getoond dat hij opnieuw de Verstraete van vroeger is. Zijn probleem is dat hij wel eens fout inspeelt en iets te makkelijk domme kaarten pakt, maar met Balanta zou hij een evenwichtig duo vormen.”

Birger Verstraete
Birger Verstraete © BELGA

VANAKEN boven Fischer, Gerkens en Miyoshi

“Wie Priske daar ook zet, ook Nainggolan speelde al als aanvallende middenvelder, geen speler van Antwerp kan op die positie de concurrentie aan met Vanaken. Hans is ontzettend belangrijk voor Club, dan mag nog worden gezegd dat hij wat traag is.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken © BELGA

Aanval

BENSON boven Sowah

“Balikwisha en Miyoshi liepen ook al op de rechterflank, maar Benson heeft wel stappen gezet. Hij is soms nog te wisselvallig, maar speelde al een paar hele goeie wedstrijden. En ook door de twee prachtige goals à la Robben die hij al maakte. Terwijl Sowah bij Club zijn supervorm nog niet te pakken heeft. Om toch een beetje evenwicht te hebben, kies ik hier dus voor Benson.” (lacht)

Manuel Benson (centraal)
Manuel Benson (centraal) © BELGA

DE KETELAERE boven Frey en Samatta

“Frey en De Ketelaere zijn natuurlijk heel moeilijk te vergelijken. Frey is een spits waar niemand graag tegen speelt, maar als voetballiefhebber kies ik altijd voor De Ketelaere. Daar wegen zelfs die twaalf goals van Frey niet tegenop. De Ketelaere zal in zijn carrière verder geraken dan Frey, hoor. (nadenkend) Het zou wel een complementair duo zijn.”

Charles De Ketelaere
Charles De Ketelaere © BELGA

LANG boven Balikwisha

“Van Balikwisha hebben we nog veel te weinig gezien. Lang is niet voor niets ook al Nederlands international: technisch zeer goed en onvoorspelbaar. Hij komt wel eens irritant over, de Antwerpfans zullen hem 100 procent zeker 90 minuten lang jennen.”

Noa Lang
Noa Lang © BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.