Hannes Van Der Bruggen voor 300.000 euro van KVK naar Cercle: “Jonge groep ervaring bijbrengen”

© Foto Cercle Brugge
© Foto Cercle Brugge
Redactie KW

KV Kortrijk ziet met Hannes Van Der Bruggen alweer een speler vertrekken. De aanvoerder van de Kerels verhuist per direct naar Cercle Brugge, waar hij een contract tekende voor 3,5 jaar met optie op een bijkomend seizoen.

De Oost-Vlaamse middenvelder moet groen-zwart uit de degradatiezorgen helpen. Hij tekende een contract van drieënhalf jaar met een optie voor nog een extra seizoen. Hannes Van der Bruggen is Belg en voetbalde tot dusver in ons land 250 matchen op het hoogste niveau. Ervaring die het huidige Cercle zeker kan gebruiken.

Daarom wilde groen-zwart de 27-jarige Hannes Van der Bruggen nu reeds inlijven, al was hij pas eind dit seizoen een vrije speler. Uit zijn voetbalverleden blijkt dat hij zeer loyaal is tegenover zijn werkgever, want met KAA Gent en KV Kortrijk speelde VDB tot nu toe nog maar voor twee clubs. In december kreeg hij bij de Kerels te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd. Cercle kwam op de proppen en heeft nu na dan toch ingestemd om op vraag van Kortrijk de speler niet gratis over te nemen, maar om zijn club een financiële tegemoetkoming voor de resterende maanden te betalen.

Eerder al geïnformeerd

De middenvelder klinkt alvast tevreden bij zijn nieuwe ploeg. “In het verleden had Cercle al eens geïnformeerd. Dat is toen niet gelukt, nu wel. Het eerste contact was er al eind december. Zij wilden mij zeer graag erbij hebben. Ik hoop deze jonge groep mijn ervaring bij te brengen. Mijn doelstelling is tweedelig. Op korte termijn is het allereerst de bedoeling om zo snel mogelijk wat te klimmen in het klassement. Ik geloof dat dit echt mogelijk is. Cercle is best wel een goede ploeg. Op lange termijn wil ik steeds mijn uiterste best doen, zoals ik ook bij Gent en Kortrijk deed”, aldus de nieuwkomer van groen-zwart.

Jeugdinternational

Van der Bruggen begon als jeugdspeler bij KFC Olympic Burst, in zijn geboorteplaats Erpe-Mere. Hij trok nadien naar FC Dender en daarna naar KAA Gent waar hij verschillende jeugdreeksen doorliep en ook jeugdinternational was van bij de U15 tot en met de U21. Twaalf en een half jaar verdedigde hij de kleuren van de Buffalo’s met als hoogtepunt het kampioenschap in 2015, aan de zijde van onder andere doelman Brian Vandenbussche en middenvelder Renato Neto, twee spelers met een Cercleverleden.

Van der Bruggen stond in de zomer van 2016 dicht bij een overgang naar Zulte Waregem en geraakte tijdens de daaropvolgende jaarwisseling dan toch weg bij Gent en tekende voor KV Kortrijk. De middenvelder speelde vier jaar voor de Kerels, goed voor in totaal 142 wedstrijden. Hij moest er bij zijn komst de leemte opvullen na het vertrek van Birger Verstraete die de omgekeerde beweging naar Gent maakte. Hij was bij Kortrijk aanvoerder en een belangrijke speler met ook een sociaal engagement. Zo steunde hij vaak acties die door KVK werden opgezet in de stad, de ziekenhuizen en scholen. Hij was er jaren een certitude.

Woensdag al bij selectie

Met Kortrijk eindigde hij telkens binnen de top tien en behaalde hij twee keer de halve finale van de Belgische beker. Hij nam bij KVK niet alleen afscheid van trainer Yves Van der Haegen, maar ook van onder andere Gilles Dewaele, Kristof D’Haene en Jovan Stojanovic. Zij hebben allen een groen-zwart verleden. Van der Bruggen trainde dinsdag met het rugnummer 28 een eerste keer in Brugge en behoort woensdag reeds tot de selectie voor de verplaatsing naar Antwerp. Pikant detail, komende zaterdag heeft KV Kortrijk- Cercle Brugge plaats. Van der Bruggen mag in die wedstrijd echter niet aantreden. (ACR/JCS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier