Hannes Van der Bruggen (Cercle): “Het zal wel eens keren”

Van der Bruggen is ondanks de nederlaag positief over de prestatie van Cercle. © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge blijft op zoek naar de eerste thuiszege in de competitie. In zeven matchen in ‘Jan Breydel’ kon groen-zwart amper twee punten grabbelen. Daarnaast wordt het stilaan een cliché: verliezen met een doelpunt verschil. “Het stemt mij toch positief dat we de voorbije weken beter waren. Daar moeten wij ons, zonder naar de rangschikking te kijken, aan optrekken”, vindt Hannes Van der Bruggen. “Het iets kleins dat ons doet verliezen. En er zijn maar weinig ploegen als Cercle die zo hoog druk zetten.”

Ook tegen Antwerp had groen-zwart goede bedoelingen, maar in de zone van de waarheid blijft er toch maar weinig efficiëntie. Millan heeft als diepste spits wel veel werkkracht, maar mist het nodige torinstinct. Zijn vervanger Denkey vindt de rechte lijn naar doel evenmin. Zo kon The Great Old op een diefje en met behulp van de VAR met 0-1 winnen. “Misschien moeten ze het tussen de tweede en derde minuut eens herbekijken”, verwijst trainer Yves Vanderhaeghe naar een discutabele fase waar Thibo Somers een duw kreeg.

“Daarnaast vond ik het geen wedstrijd om negen gele kaarten te geven. Het was een sportieve match, waar strijd in zat. Dat is toch logisch. Ik heb geen enkele fout gezien die echt over de schreef was. We hebben vandaag één iemand gezien die in de kijker stond”, briest de coach van Cercle richting de Gentse scheidsrechter Lothar D’Hondt.

Te overhaast gespeeld

Cercle Brugge wilde in de competitie zo graag eens de drie punten pakken en dan liefst nog eens in eigen huis waar men nog niet kon winnen. “In de tweede helft hadden we de bal beter van voet naar voet moeten laten gaan”, vindt Hannes Van der Bruggen die als aanvoerder de voorkeur kreeg op doelman Didillon. “We hebben te overhaast gespeeld. We hadden het spel breder vanop de flanken moeten houden.”

“We voetbalden met die lange ballen iets te veel in hun kaart. Maar het zal ooit wel eens keren, daar ben ik van overtuigd. Het is nu enkele weken. Dat kan niet blijven tegenzitten”, aldus de middenvelder. “Op Oostende en na Standard nu ook thuis tegen Antwerp verdienden we meer. In de eerste helft hadden we die wedstrijd moeten beslissen. Als je onderin staat, valt het op één of andere manier tegen.”

Gebrek aan efficiëntie

Antwerp won onverdiend met het kleinste verschil en daar konden zij zeer gelukkig mee zijn. Cercle daarentegen krijgt het week na week moeilijker, nu ook Beerschot dichter komt. Maar om de nodige punten te sprokkelen moet je scoren. Daar zijn ze zich bij de Vereniging ondertussen meer dan van bewust. “De eerste helft wist Antwerp niet waar ze waren. Ze werden langs alle kanten voorbijgelopen. Het is dan aan ons om die wedstrijd te beslissen. Als we zo goed spelen moeten wij zelf afdwingen om die wedstrijd dood te maken”, aldus de middenvelder.

“Dit laten we keer op keer na. We zullen dan toch goals moeten beginnen maken, want zo schieten we niet veel op. We laten zo maar zes of zeven punten liggen, terwijl we het in handen hadden. En dat is toch een ontgoocheling.”

Cercle mist al het ganse seizoen voorin iemand met doelgerichtheid, zoals Ugbo vorig seizoen. “Misschien wel”, vindt Van der Bruggen. “Iemand die gemakkelijk een goal meepikt. Als middenvelder kan ik over onze spitsen zeker niet klagen of ze bekritiseren. We krijgen de nodige steun. Het enige wat we moeten doen is voor de goal scherper zijn, alsook in het afwerken.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.