https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Goed nieuws voor KV Kortrijk: Vincent Tan trekt portefeuille open voor nieuw oefencentrum

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Het nieuwe oefencentrum op de huidige site van eersteklasser KV Kortrijk kan er komen. Clubeigenaar Vincent Tan heeft de stad de nodige garanties gegeven om minstens twee miljoen euro te investeren in de bouw van het oefencomplex. Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) die eerder in onze krant Tan onder druk zette, reageert bijzonder tevreden. “Samen werken we aan de toekomst van de club”, zegt hij.

KV Kortrijk en de stad Kortrijk plannen de bouw van een nieuwe oefencentrum op de huidige site aan de Wembley. De accommodatie die de club vandaag ter beschikking heeft, voldoet niet langer aan de noden van een eersteklasseclub. Die plannen zijn niet nieuw, maar de jongste weken wilden club en stad wel tempo maken.

Kortrijk gaf aan zeker 2,3 miljoen euro vrij te maken voor de bouw van zo’n oefencomplex, maar keek ook naar clubeigenaar Vincent Tan om met de nodige middelen over de brug te komen. In mei voerde sportschepen Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) in De Krant van West-Vlaanderen de druk op Tan nog fors op . “Wij willen dat wel steunen, maar zij moeten nu eerst kunnen tonen de nodige centen te hebben. Dat hebben we in de videocall met Tan klaar en duidelijk gesteld. Nog voor de zomer moet het beloofde geld op een geblokkeerde rekening staan. Komt Tan voor de afgesproken deadline niet met het geld over de brug, dan wordt de situatie problematisch.”

Bouwen vanaf 2022

Woensdag kwam er echter goed nieuws voor club, spelers en supporters: de Maleisische eigenaar van de Veekaa bevestigde aan het stadsbestuur dat hij minstens 2 miljoen euro zal betalen, via borgstelling, voor het nieuwe oefencentrum. Een belangrijke troef voor KV Kortrijk om betere spelers aan te trekken die in een moderne accommodatie kunnen trainen. De concrete plannen voor het oefencomplex zullen op 8 juli worden voorgesteld, bouwen start begin 2022.

Schepen van Sport Arne Vandendriessche: “Nu leggen we weer de volle focus op het nieuwe stadion, waar we in september voor een belangrijke horde staan.”© a-TVK
Schepen van Sport Arne Vandendriessche: “Nu leggen we weer de volle focus op het nieuwe stadion, waar we in september voor een belangrijke horde staan.”© a-TVK

Schepen Arne Vandendriessche is bijzonder tevreden dat Tan zijn belofte nakomt. “Het is zeer goed dat Vincent Tan samen met ons investeert”, zegt hij. “Op deze manier werken we samen aan een mooie toekomst voor de club. Sowieso blijft de Veekaa oefenen op de huidige sites Kouter en Wembley. Nu leggen we weer de volle focus op het nieuwe stadion, waar we in september voor een belangrijke horde staan.”

Stadion op Expo?

Voor de bouw van dat stadion lijken met Evolis en Kortrijk Xpo nog twee hoofdpistes over te blijven. Vooral die laatste komt alsmaar nadrukkelijker in beeld. Het is nu wachten op de voorbereidende studies en het ruimtelijk uitvoeringsplan om na te gaan of een voetbalstadion bij de evenementenhal mogelijk is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten