https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gent vernedert Club Brugge met 6-1 in Slag om Vlaanderen

© (Foto BELGA)
Redactie KW

Club Brugge zal de interlandperiode kunnen gebruiken om eens stevig te bezinnen. Op het veld van AA Gent kreeg het zowel voor als na rust drie goals om de oren. De defensie werd meerdere keren te kijk gezet met een hilarische own goal van Mechele als absoluut dieptepunt. Brugge laat na om alleen aan de leiding van het klassement te komen.

Geen geschorste Nsoki bij Club Brugge. Zijn plaats werd ingekomen door de jonge Mbamba. Sobol was er wel terug bij na zijn rode kaart waardoor Ricca op de bank belandde. Tot slot moest ook doelpuntenmaker Persyn plaats ruimen, Van der Brempt kreeg de opdracht om de rechterkant af te dekken.

Nurio doet Club pijn

Na de Europese 3-0 zege op donderdag barstte AA Gent van het vertrouwen. Ze gingen op hetzelfde elan verder en Club kreunde in de beginfase. Het was Nurio die met twee slimme acties het verschil maakte. Op zijn pass zette Tissoudali met een licht gedevieerd schot de thuisploeg op voorsprong. Nog geen vijf minuten later lokte diezelfde Nurio slim een strafschop uit na een onbesuisde tackle van Mechele. De Sart kweet zich van zijn taak en zette de Buffalo’s binnen het openingskwartier op een dubbele voorsprong. Het ging van kwaad naar erger: geklungel tussen Van der Brempt en Mbamba en Nurio bekroonde zijn prima eerste helft met de 3-0. Op een kopballetje van Vanaken na zette Club daar niks tegenover. Noa Lang gleed bij elke aanvallende actie weg en kreeg ook nog geel na een discussie met Odjidja.

Defensie blijft klungelen

Enter Bas Dost. De Nederlander mocht proberen de bakens te verzetten. Lang en De Ketelaere weken uit naar de flanken. Op het uur besefte ook de laatste optimist dat het over was. Bezus, ingevallen voor de alweer geblesseerde Odjidja, wandelde door de Clubdefensie en knalde overhoeks binnen. De tegengoal van Vanaken, een eerredder zou te veel eer zijn, was niet meer dan een pleister op een houten been want nog geen minuut later werd de defensie nogmaals te kijk gezet. Sobol en Mechele werden op een hoopje gedribbeld door Tissoudali en Depoitre legde een vijfde treffer tegen de touwen. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt maar het ergste moest nog komen. Een terugspeelbal van Mechele hobbelde via de voet van Mignolet in eigen netten. Je hebt zo van die dagen… Binnen een kleine drie weken komt Lionel Messi op bezoek naar Jan Breydel. Arme Clubdefensie. (JT)

Opstelling Gent: Bolat, Okumu, Ngadeu, Hanche-Olsen, Nurio, Kums (70’ Adewale), De Sart, Odjidja (49’ Bezus), Castro-Montes (84’ Samoise), Tissoudali (84’ Chakvetadze), Depoitre (70’ Malede).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Mbamba (46’ Dost), Mechele, Van der Brempt, Sobol, Balanta, Vormer, Vanaken, Mata, De Ketelaere, Lang.

Gele kaarten: 20’ Kums, 28’ Lang, 28’ Odjidja, 36’ Mbamba.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 10’ 1-0 Tissoudali, 15’ 2-0 De Sart (pen), 38’ 3-0 Nurio, 61’ 4-0 Bezus, 65’ 4-1 Vanaken, 66’ 5-1 Depoitre, 79’ 6-1 Mechele (own goal).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.