Gehavend KVO knokt zich naar knappe winst tegen Beerschot

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

KV Oostende keert met drie punten terug uit Antwerpen: het klopte Beerschot met 1-2, ondanks een handvol geschorsten en geblesseerden. In een thriller van formaat konden de Kustboys pas in de absolute slotfase de gelijkmaker én de winning goal scoren. Een enorme ontlading bij Blessin en co, die zo alsnog uitzicht houden op Play-off 1.

KV Oostende begon behoorlijk gehavend aan de belangrijke match tegen Beerschot. Zo blesseerde Sakala zich in extremis en waren zowel Gueye als Jäkel geschorst. Anderzijds viel er ook goed nieuws te rapen: zo testte Tanghe negatief op corona en was Hendry op tijd fit om de defensie te leiden. Kvasina ging in de spits spelen en kreeg Hjulsager rond zich. Net als voor KVO, was deze match voor Beerschot van groot belang met het oog op de play-offs. Grote man op het Kiel is al een heel seizoen spelmaker Holzhauser.

Oostende begon het best met Hjulsager drie keer aan het kanon in het openingskwartier. Zijn schoten waren echter niet goed gekadreerd. De ploeg van coach Alexander Blessin zette veel druk naar voren en de Antwerpenaren kwamen er niet uit.

Tot minuut twintig. Eerst dreigde Beerschot met twee levensgevaarlijke voorzetten. Nauwelijks enkele minuten later verschalkte Van den Bergh met een prima doorsteekpass de Oostendse defensie – Theate was vlak ervoor uit positie gestapt –, Brogno kon beheerst onder Hubert schuiven. Puike prik van Beerschot.

KVO verdiende een doelpuntje. De kustploeg had het meeste balbezit en legde af en toe leuke combinaties op de mat. Kvasina kon niet genoeg kracht zetten op een voorzet van Hjulsager – een opraper voor Van Hamel –, een plaatsbal van D’Haese hobbelde dan weer niet zo ver naast. Tussendoor reageerde Beerschot en testte Sanusi de vuisten van Hubert.

Blessin greep bij de rust in en bracht met Thiam een extra spits binnen de lijnen. De drang naar voren bleef aanwezig, maar die laatse en beslissende pass kwam er maar niet. Het werd allemaal wat rommeliger, qua kansen bleef het bij momentjes: Thiam kon net niet bij een doorsteekbal, een goed doorgelopen Kvasina moest het alleen en van op afstand doen.

Diezelfde Kvasina kwam ongelukkig tussen, toen hij een scherpe voorzet trachtte te punteren. Daarbij ontnam hij echter Boonen, die achter diens rug voor doel kwam opduiken, een prima mogelijkheid. Het symboliseerde de match van KVO. De Kustboys speelden meer dan een dozijn doelpogingen bij elkaar, maar slechts een handvol daarvan waren binnen het doelkader.

Beerschot loerde op de counter of een stilstaande fase om het helemaal af te maken. Een tweede Antwerpse goal werd afgekeurd voor nipt buitenspel. Het schudde Oostende nog eens wakker. Van Hamel moest alert zijn op een vlijmscherpe corner van D’Arpino. Meteen erna kreeg Kvasina een afvallende bal voor de voeten en de tot dan toe onfortuinlijke Oostenrijker zag zijn schot in doel afwijken. Een verdiende gelijkmaker.

’t Was nog niet gedaan: een goeie voorzet van Hjulsager werd aan de tweede paal binengeknikt door Bataille. Wat een ommekeer. Tiende assist dit seizoen voor een keihard werkende Hjulsager, trouwens. In een uiterst spannend slot klampte KVO zich aan de overwinning vast – er zat zelfs nog een derde treffer in. Een zeer knappe driepunter en zo blijft Oostende uitzicht houden op Play-off 1. Op de slotspeeldag neemt KVO het op tegen Cercle Brugge. (TVA)

Goals: 23’ Brogno (1-0), 80’ Kvasina (1-1), 84’ Bataille (1-2)

Geel: Brogno, Bataille, Thiam

Beerschot: Van Hamel, Radic (88’ Mukuna-Trouet), Frans, Van den Bergh (71’ Prychynenko), Dom, Bourdin, Sanusi, Pietermaat, Holzhauser, Brogno (71’ Bakkali), Eleke (bank: Biebauw, Prychynenko, Bakkali, Vorogovsky, Mukuna-Trouet, Mboko, Grisez)

KV Oostende: Hubert, Theate, Hendry, Capon, D’Haese (76’ Ndicka), Bataille, Bätzner (46’ Thiam), D’Arpino, Vandendriessche (69’ Boonen), Kvasina (90+2’ Tanghe), Hjulsager (bank: Marquet, Boonen, Thiam, PatoulidisTanghe, Castro)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.