Geen winnaar in topper tussen Anderlecht en Club Brugge

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge kon niet mopperen met de puntendeling in de hoofdstad. De enige Brugse goal kwam er na een enorme blunder van de thuisdoelman, voor de rust kreeg Anderlecht meerdere mogelijkheden om gelijk te maken. Die kwam er uiteindelijk een kwartier voor het einde via de ingevallen Raman. Vanavond kan Club Brugge zijn leiderspositie verliezen.

Clement koos voor de derde opeenvolgende wedstrijd voor dezelfde basiself met Vormer dus nog steeds op de bank. Anderlecht was niet zinnens om hun aartsrivaal verder weg te laten lopen in het klassement. Een goed resultaat was nodig om de voeling met de top vier niet te verliezen en in de eerste helft kregen ze voldoende kansen maar kwamen ze niet tot scoren. Vooral Verschaeren vergat tot drie keer toe om Mignolet te vloeren. Club Brugge stond inmiddels al op voorsprong na een blunder van jewelste van Van Crombrugge. De doelman probeerde Olsson aan te spelen in de eigen rechthoek maar speelde in de voeten van Rits. Die nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en scoorde zijn tweede treffer deze week.

Paarse onmondigheid

Het bleef een vermakelijke eerste helft die goed op en neer ging. De Brugse defensie had de nodige moeite met de snelheid van Verschaeren, Amuzu en Zirkzee. Ook Brugge kreeg mogelijkheden maar Van Crombrugge was dit keer wel attent op uithalen van Vanaken en Sowah. Dat Brugge ging rusten met een 0-1 voorsprong was vooral te danken aan de paarse onmondigheid in de zone van de waarheid. Wat Club wel miste waren de stilstaande fases van hun kapitein. Zowel Lang als De Ketelaere slaagden er niet in om een deftige hoekschop in de rechthoek te gooien.

Raman stelt gelijk

Het tempo in de tweede helft lag een stuk lager, niet verwonderlijk na een spetterend openingshalfuur. Na 65 minuten werd Sowah naar de kant gehaald voor Vormer om wat meer stabiliteit op het middenveld te brengen. Ook Kompany wisselde: Raman verving Refaelov, die voor de rust een uitgelezen kans kreeg tegen zijn ex-ploeg. Die wissel rendeerde meteen, Sobol werd eruit gelopen door Raman en zijn voorzet-schot verraste Mignolet. Alles te herdoen in het Lotto Park. De frisheid bij de Brugge-spelers was al lang verdwenen -niet onlogisch na de inspanningen van dinsdagavond- maar Clement hield zijn wissels op de bank. Anderlecht was nog het dichtst bij de zege maar een attente Mignolet kon de poging van Murillo neutraliseren. Tweede opeenvolgende gelijkspel voor Club Brugge. Vanavond kunnen zowel Antwerp, Eupen als Genk de koppositie van Club Brugge overnemen.

Opstelling Anderlecht: Van Crombrugge, Gomez, Hoedt, Harwood-Bellis, Murillo, Olsson, Cullen, Refaelov (73’ Raman), Verschaeren, Amuzu (88’ El Hadj), Zirkzee (84’ Ashimeru).

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Nsoki, Hendry, Mata, Balanta, Rits, Vanaken, Lang (88’ Van der Brempt), De Ketelaere, Sowah (65’ Vormer).

Gele kaarten: 44’ Sobol, 51’ Refaelov, 70’ Lang, 70’ Hoedt, 79’ Balanta, 91’ De Ketelaere.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 15’ 0-1 Rits, 75’ 1-1 Raman.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.