Geen Vormer tegen OH Leuven

Ruud Vormer. © (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge speelt op vrijdagavond tegen kelderploeg OH Leuven. Dinsdag wacht dan de lastige verplaatsing naar RB Leipzig in de Champions League maar daar wil Clement nog niet aan denken. “Onze volledige focus ligt op de wedstrijd tegen Leuven.”

Ondanks de prima prestatie tegen PSG was de aandacht vooral gericht op kapitein Ruud Vormer. Die kon het maar moeilijk verkroppen dat hij gepasseerd werd voor de basisploeg. Bovendien kreeg hij geen enkele speelminuut, hoewel hij een tijdlang aan het opwarmen was. Tegen Charleroi maakte hij dan geen deel uit van de selectie: een blessure of eerder een waarschuwing? Een achillespeesblessure blijkt nu want ook tegen Leuven is er geen Vormer te zien in de selectie en ook de tweede speeldag van de Champions League dinsdag lijkt erg onzeker. “Hij heeft op donderdag voor het eerst een stukje met de groep meegetraind zonder last”, verklaarde coach Clement.

“Hij zei dat het al een hele tijd geleden was dat hij op zo’n goede manier uit zijn bed kon stappen. Hij klaagde al een aantal weken over stijfheid aan zijn achillespees. De verwachting is dat hij in de loop van volgende week terug zal inpikken. Wanneer precies is moeilijk te voorspellen, het is de bedoeling dat zijn blessure volledig is opgelost.”

Op de langdurig geblesseerde Ruben Providence en José Izquierdo na, beschikt Clement over een fitte kern. Toch verloopt de revalidatie van Izquierdo vlot: “Hij evolueert van week tot week maar je mag hem nog niet fit verwachten in een van de volgende weken. Hij werkt voornamelijk met de kinesisten en komt af en toe al eens buiten met de bal maar hij moet nog een hele weg afleggen.”

Sowah tegen zijn ex-ploeg

Voor Kamal Sowah wordt het een speciale wedstrijd. Hij speelde meerdere seizoenen bij OH Leuven en kende er ook zijn doorbraak. Club Brugge betaalde vorige maand een recordbedrag van negen miljoen euro voor de Ghanese vleugelspeler. “Hij voelt zich hier al heel goed thuis. Een pluim voor onze spelersgroep want ik hoor dat van al onze nieuwe spelers dat ze zich hier direct welkom voelen. Hij heeft goede fysieke kwaliteiten en hij past in ons systeem. Uiteraard willen we ook nog wat zaken verbeteren zoals zijn scorend vermogen. Op die manier kan hij nog grote stappen in zijn carrière zetten.” Over de aankomende Champions League-partij wou Clement niet spreken. “Dinsdag is nog ver weg voor mij, het is nu Leuven. De keuzes voor dinsdag zullen we wel na de wedstrijd maken maar eerst alle focus op de competitiewedstrijd.”

Kamal Sowah.
Kamal Sowah. © (Foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.