Geen licentie voor KV Oostende, al maakt de club zich weinig zorgen bij herkansing voor BAS

De Kustboys verwachten dat ze voor het BAS wél hun licentie zullen halen.© Belga
De Kustboys verwachten dat ze voor het BAS wél hun licentie zullen halen.© Belga
Redactie KW

KV Oostende krijgt van de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond geen licentie voor volgend seizoen. De club trekt naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), al zal ze op een later tijdstip officieel communiceren.

Volgens de Licentiecommissie heeft KVO onder andere niet alle gevraagde bewijsstukken voorgelegd van “alle rechtspersonen die 10 procent of meer in handen hebben om de nodige transparantie aan te tonen”. Voorts legde de club “de gevraagde verklaring op eer inzake belastingen niet voor”.

Ook enkele juridische afhandelingen met ex-spelers Zivkovic en Ondoa, aan wie de club nog respectievelijk 100.000 euro bruto en 14.177 euro voor groepsverzekering zou moeten, vormen een struikelblok voor de commissie. Nog een probleem: keepertrainer Eberhard Trautner staat ingeschreven als consultant, terwijl hij wel op wedstrijdformulieren pronkt en op de bank zit tijdens matchen. Mag niet, stelt de commissie.

Weinig zorgen

Het zou dus vooral een administratief euvel zijn. De Amerikaanse aandeelhouders van PMG, die verschillende clubs in Europa bezitten en wereldwijd investeren, zijn er niet dol op om vanuit zakelijk oogpunt hun volledige boekhouding zomaar op straat te gooien. De Kustboys maken zich weinig zorgen dat ze voor het BAS wél hun licentie zullen halen. De club, zo stelt ook de Licentiecommissie, heeft bijvoorbeeld geen bondsschulden of andere achterstallige betalingen, en maakte in 2020 zelfs ruime winst. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.