Geen grote verrassingen in eerste selectie van nieuw Cercletrainer Yves Vanderhaeghe

Yves Vanderhaeghe.©KURT DESPLENTER BELGA
Yves Vanderhaeghe.©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Groen-zwart speelt zaterdagavond 6 februari om 18.30 uur in het Jan Breydelstadion de belangrijke thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Yves Vanderhaeghe maakte zijn eerste selectie bekend, zonder Pavlovic maar met Marcelin.

Cercle Brugge moet onder de nieuwe coach Yves Vanderhaeghe dringend punten gaan pakken. Groen-zwart staat momenteel voorlaatste met 22 punten. De trainer gaf reeds aan dat er niet veel tijd is. “Er zijn nu nog negen matchen te gaan, negen finales waarin we zullen proberen de situatie om te draaien.”

“De voorbije matchen zat het hem in de kleine dingen, details. Er waren wedstrijden genoeg waar er kon gewonnen worden, maar ze de momenten niet grepen. Met de kwaliteit hier aanwezig en de mix van de jongeren met de ervaren gasten moeten we vooral veel beter kunnen doen, ook in de duels”, stelt Vanderhaeghe.

Na een eerste gespreksronde met de andere leden van de technische staf maakte de Roeselarenaar de twintig namen bekend die vrijdag op afzondering trokken. Strahinja Pavlovic ontbreekt. De Servische centrale verdediger van AS Monaco wordt uit voorzorg aan de kant gehouden en krijgt rust. Voor Dimitar Velkovski wordt nog een weekend extra rust ingepland. Robbe Decostere is volop aan het revalideren.

Marcelin mist komende bekermatch

Frank Kanouté is er opnieuw bij. Net als Jean Marcelin. Het parket van de KBVB had de verdediger donderdag een minnelijke schikking van drie speeldagen schorsing, waarvan een effectief, en 2.000 euro boete, waarvan 1.000 euro effectief, gedaan na zijn rode kaart woensdagavond in de bekerwedstrijd op OH Leuven die met 2-3 werd gewonnen. Marcelin werd toen uitgesloten na een opstootje met West-Vlaming en gewezen Cerclespeler Mathieu Maertens.

Het Bondsparket hield rekening met de intensiteit van de uitgedeelde slag alsook met het blanco casier van de speler. Dit nam niet weg dat het Bondsparket een strenge bestraffing vroeg waarbij de wedstrijden met uitstel als een ernstige waarschuwing gelden.

Cercle ging tegen de uitspraak van één effectieve speeldag in beroep en hierdoor zit de twintigjarige Marcelin zijn schorsing zaterdag tegen KV Mechelen niet uit. De straf bleef na het beroep hetzelfde. Marcelin mist hierdoor wel de komende bekermatch, dinsdagavond tegen KV Oostende.

(ACR)

Dit zijn de twintig namen: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Bates, Taravel, Marcelin, Corryn, Biancone, Vanhoutte, Hoggas, Van Der Bruggen, Lopes Da Silva, Kanouté, Ugbo, Hotic, Musaba, Denkey, Deman en Somers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier