Gauthier Ganaye belicht tranfermaand KV Oostende

Brecht Capon is een van de spelers die KVO nog wat langer aan zich wil binden.©Dirk Vuylsteke / VDB foto Bart
Brecht Capon is een van de spelers die KVO nog wat langer aan zich wil binden.©Dirk Vuylsteke / VDB foto Bart
Redactie KW

Bij KV Oostende krijgt de eerste transferperiode extra belang gezien het contract van enkele spelers na dit seizoen afloopt. De gesprekken met bijvoorbeeld Andrew Hjulsager en Brecht Capon lopen, Kevin Vandendriessche lijkt andere oorden op te zoeken. Executive president Gauthier Ganaye spreekt.

Kevin Vandendriessche is één van de spelers wiens contract eind dit seizoen afloopt. In de zomer van 2015 kwam hij over van Moeskroen. Toch is de kans zeer klein dat Vandendriessche volgend seizoen nog aan de kust rondloopt.

“We hebben van in het begin gesprekken met Kevin aangeknoopt en onze boodschap was duidelijk: doe het goed en wij zullen een contractaanbod doen. Gezien zijn goede prestaties schoven we hem een contractverlenging van een jaar extra voor”, zegt Ganaye.

Twee jaar

“Onze visie voor de oudere spelers ( Vandendriessche wordt komende zomer 32 jaar, red. ) is duidelijk: ‘Daag de jongere spelers uit en prikkel ze om jou proberen uit de ploeg te spelen.’ Kevin heeft het zeer goed gedaan.”

Vandendriessche hoopte op een nieuwe verbintenis van twee jaar. “Dat begrijp ik: hij verdedigt zijn persoonlijke en familiale belangen, maar wij die van de club. We houden vast aan dezelfde filosofie en politiek, voor iedereen. We hadden volgend seizoen gerust kunnen praten over een nieuw voorstel.” Verschillende bronnen melden dat KV Kortrijk Vandendriessche binnenkort zou voorstellen als aanwinst voor volgend seizoen.

Uitblinkers

Ook het contract van spelmaker Andrew Hjulsager , deze maand 26 jaar, loopt straks af. De Deen is goed op dreef en is bijna elke week een uitblinker. “De gesprekken lopen en evolueren in de goede richting. Andrew is een ambitieuze speler, maar waarom zouden de ambities tussen de speler en club niet met elkaar kunnen rijmen? We hopen hem dus hier te kunnen houden”, licht Ganaye toe.

Nog een boegbeeld van KVO: Brecht Capon (32). “Ook hem willen we graag nog een jaartje aan ons binden, prima kerel, ‘top class’. We hebben allemaal gezien ( tegen Antwerp, red. ) dat we op hem kunnen rekenen, ook al heeft hij lang niet gespeeld. Hij heeft een prima mentaliteit.” Ook hier zijn de gesprekken gaande.

Dat is ook zo bij die andere rechterflank, Jelle Bataille (21). “Het verschil tussen andere spelers en Jelle is dat hij nog anderhalf jaar onder contract ligt. Er rest ons dus wat meer tijd om een nieuwe overeenkomst te bereiken. We hebben een bod gedaan, maar zijn er nog niet uit.”

Voor Ari Skulason, in mei 35 jaar, en Sindrit Guri (27) lijkt het Oostendse verhaal ten einde te komen. Voor Marquet en Boonen zou wel nog een toekomst op De Schorre zijn weggelegd.

Transfers?

Verschillende spelers van KVO lieten zich in de eerste seizoenshelft opmerken. Denk maar aan Maxime D’Arpino, Guillaume Hubert of Arthur Theate. Ganaye ontkent niet dat andere teams geïnteresseerd zijn. “Maar ik merk een grote samenhang bij de spelers onderling . Allemaal zijn ze benieuwd hoe ver dit KVO kan geraken.”

“Kijk, ik wil dat het team sterker uit de transfermaand komt. Dus nee, je moet geen uitgaande transfers verwachten. En ja, het kan best zijn dat we nieuwe spelers halen. Ik laat me niet uit over deadlines of specifieke posities. Als we nieuwe gezichten halen, dan hoor je het wel vóór eind januari.”

Bovendien benadrukt Gauthier Ganaye dat er een wisselwerking kan zijn tussen KV Oostende en de Franse tweedeklasser AS Nancy . Daar maakten dezelfde Amerikaanse aandeelhouders onlangs hun intrede. “Dat kan betekenen dat er spelers van Nancy naar Oostende trekken en omgekeerd”, besluit de executive president. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.