Garanties voor Cercle in saga van Brugs stadiondossier

© (Foto BELGA)
Stefan Vankerkhoven

Stad Brugge en Cercle Brugge voerden de voorbije maanden en weken in alle discretie constructieve gesprekken rond het stadiondossier van Cercle Brugge.

Dit resulteert nu in een ‘kaderovereenkomst’ tussen het stadsbestuur en Cercle Brugge waarin alle afspraken en principes duidelijk werden vastgelegd en waarin de vereniging concrete schriftelijke garanties krijgt van het stadsbestuur. Het Brugs schepencollege heeft deze ochtend die kaderovereenkomst alvast goedgekeurd.

Deze overeenkomst is ook belangrijk voor Club Brugge, want daardoor laat stadsgenoot Cercle hoogstwaarschijnlijk zijn bezwaar tegen de bouw van een nieuwe Clubtempel op de huidige site van het Jan Breydelstadion varen. Tot eind deze maand kon er in beroep gegaan worden tegen de omgevingsvergunning die de Vlaamse Regering gegeven heeft aan Blauw-Zwart om een nieuw stadion met 40.000 zitjes te bouwen. Cercle verzette zich hiertegen, zolang het geen garanties had op een eigen stadion. Groen-Zwart was bang om in de kou te blijven staan, van zodra Club een eigen stadion heeft. De overeenkomst met de Stad Brugge geeft de Vereniging nu blijkbaar voldoende garanties.

Later meer over dit Brugs stadiondossier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.