Gambiaanse aanvaller tekent bij Essevee Zulte Waregem

Alieu Fadera (19) ondertekent een vierjarig contract bij Zulte Waregem. © EL
Redactie KW

Alieu Fadera (19) ondertekent een vierjarig contract bij Zulte Waregem. De spits ruilt het Slowaakse FK Pohronie in voor een avontuur aan de Gaverbeek.

Vorig seizoen maakte Alieu Fadera zijn debuut in de eerste klasse van Slowakije. Hij scoorde vijf doelpunten en gaf vijf assists in 22 wedstrijden. Voor zijn transfer naar Pohronie kwam hij uit voor Real de Banjul uit zijn thuisland.

Veel interesse

“In het begin was er veel interesse van verschillende clubs, ook van Essevee waar ik veel goede dingen over hoorde” aldus Alieu Fadera. “Na een goed gesprek met de coach en het bestuur van de club was mijn keuze snel gemaakt.”

“Met de komst van Alieu Fadera zijn we tevreden dat we opnieuw een talentvolle speler de kans kunnen geven zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau”, vertelt Eddy Cordier. Deze jonge speler kan voorin overal worden uitgespeeld en liet alvast op fysiek en atletisch vlak een veelbelovende indruk.

Eind maart werd ook bekend dat zowel Club Brugge als Anderlecht interesse toonden in de beloftevolle speler. Met zijn komst lijkt het einde van Bassem Srarfi toch wel nabij bij Essevee. De Tunesiër moet zich voorlopig tevreden stellen met een invalbeurt van 11 minuten op Leuven.

Nationale ploeg

In maart dit jaar werd Alieu Fadera opgeroepen voor het nationale team van Gambia voor de Afrika Cup kwalificatiematchen tegen Angola en DR Congo. Zijn Slowaakse club besloot om hem niet naar Gambia te sturen door de coronamaatregelen. Daardoor zal Fadera nog even moeten wachten op zijn internationaal debuut op het hoogste niveau. (EC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier